Cultuurcentrum De Schakel

Lyle, Lyle, Crocodile

Vanaf 6 jaar
wo 12 apr 23 14:30
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Angst
wo 12 apr 23
14:30

Een jongen ontdekt op zijn nieuwe zolderkamer een zingende krokodil. De twee worden al snel twee handen op één buik.

Wie fan is van musicalfilms zoals Sing zal zijn hart kunnen ophalen met Lyle, Lyle, Crocodile. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Bernard Waber. We maken kennis met Lyle, een krokodil die niet kan praten, maar wel erg mooi kan zingen. De originele versie werd ingezongen door Shawn Mendes, maar de Nederlandstalige versie ontroert met de mooie, warme stem van Francisco Schuster (Ketnet, #LikeMe).

Wanneer de familie Primm naar New York City verhuist, worstelt hun jonge zoon Josh met zich aan te passen aan zijn nieuwe school. Alles lijkt te veranderen wanneer hij Lyle ontdekt, een zingende krokodil die houdt van baden, kaviaar en goede muziek. Deze groene vriend woont op de zolderkamer van z’n nieuwe huis. Helaas wordt het bestaan van Lyle bedreigd door de kwaadaardige buurman Mr. Grumps, als dat maar goed komt! 

 

Wie zo'n halfuur vroeger afzakt naar de cinema wordt beloond met een heerlijke workshop. Plak je koekje vol met lekkers en vergeet achteraf duimen en vingers niet af te likken.

 

Lyle, Lyle, Crocodile
Regie
Josh Gordon & Will Speck
Cast
Francisco Schuster, Govert Deploige, Mathijs F. Scheepers
Speelduur
106 min
Releasedatum
wo 26 okt 22
Jaar
2022
Land
Verenigde Staten
Taal
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Angst

Héérlijk is het einde, dat zich al aankondigt met een spandoek ‘Let the crocodile rock’ dat in de rechtszaal getoond wordt in het publiek wanneer Mr. Grumps en de Primms lijnrecht tegenover elkaar staan. Uiteraard mocht die hit van Elton John dan ook niet ontbreken in deze film.

Concertnews