Cultuurcentrum De Schakel

Pinocchio / Guillermo del Toro

Vanaf 9 jaar // Oscar voor beste animatiefilm:
za 22 apr 23 17:00
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
za 22 apr 23
17:00

Pinocchio is mateloos ontroerend, rijk aan charme, durf en verwondering – Del Toro heeft het weer eens klaargespeeld. Een hervertelling om verder te vertellen. ★★★★ - De Standaard

We nemen je mee naar een charmant Italiaans dorpje. In een klein ateliertje zit poppenmaker Gepetto een houten marionet te maken naar het evenbeeld van zijn overleden zoon. Hij noemt de pop Pinocchio en die komt op magische wijze tot leven. Met een krekel als vaste compagnon de route beleeft hij de gekste avonturen in zijn queeste om een echte jongen te worden.

We zagen al een aantal filmische herwerkingen van Pinocchio, hij is hot tegenwoordig. De Disneyklassieker uit 1940 blijft echter veruit de bekendste. De worp van Back to the Future-regisseur Robert Zemeckis werd echter weinig gesmaakt. Oscarwinnende Guillermo del Toro brengt met deze prachtig geanimeerde stop-motion musical een eigenzinnige en duistere versie van het verhaal over de geliefde houten pop.

 

Pinocchio / Guillermo del Toro
Regie
Guillermo del Toro
Cast
Ewan McGregor, Gregory Mann, Tilda Swinton
Speelduur
117 min
Releasedatum
wo 23 nov 22
Jaar
2022
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
Onderdeel van:
Oscars 2023

Zo overbodig Disney’s live-actionremake van de animatieklassieker Pinocchio was, zo verrijkend is Guillermo del Toro’s versie.

★★★★ Knack Focus