Cultuurcentrum De Schakel

Corsage

wo 1 mrt 23 - ma 13 mrt 23
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
€ 7,00 – € 9,00
wo 1 mrt 23
-
ma 13 mrt 23

Corsage, een film die stoutmoedig dat koninklijke bestaan durft te benaderen. De Oostenrijkse regisseur keert de traditionele kostuumfilm op zijn kop door te laten zien hoe verstikkend zo’n keurslijf kan zijn. ★★★★ - De Standaard

Ook jij hebt wellicht al gehoord van de legendarische Oostenrijkse keizerin Sissi. Haar veertigste verjaardag wordt ontsiert door de wereld die haar vanaf nu wegzet als oude vrouw. Haar leven voelt leeg en doelloos, mede door de strenge, beknottende hofetiquette.  Haar enige troef die ze als vrouw kon uitspelen was haar schoonheid. Helaas blijkt die in de ogen van de buitenwereld nogal vergankelijk te zijn. Ze weigert zich hier echter bij neer te leggen.

In 1955 werd er al een blik op Sissi’s leven geworpen, met Romy Schneider in de hoofdrol. We kregen een verheerlijking te zien van een soort suikerzoete prinsessenwereld. Marie Kreutzer kon er met haar atypisch kostuumdrama niet lijnrechter tegenover gaan staan. Ze zet Sissi neer als een vrouw van vlees en bloed, prachtig gespeeld door Vicky Krieps, die hiervoor zelfs prijs wist weg te kapen in Cannes.

 

Corsage
Regie
Marie Kreutzer
Cast
Vicky Krieps, Florian Teichtmeister, Katharina Lorenz
Speelduur
113 min
Releasedatum
wo 21 dec 22
Jaar
2023
Land
Oostenrijk
Taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik

Vicky Krieps is erg goed als de letterlijk en figuurlijk diep ingesnoerde, tussen rebellie en depressie twijfelende keizerin.

★★★ - Humo


Cannes 2022 – un Certain Regard – beste actrice (Vicky Krieps)