Cultuurcentrum De Schakel

The Elfkins: Een Klein Bakfestijn

wo 8 mrt 23 - wo 22 mrt 23
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
wo 8 mrt 23
-
wo 22 mrt 23

Ooit al gehoord van kaboutertjes die ’s nachts al het werk doen? Wel, we moeten iets opbiechten: ze bestaan. Wat gebeurt er als ze zich plots ook overdag laten zien? Dat ontdek je in deze ontroerend mooie animatiefilm.

Wie ooit wel eens een bezoekje bracht aan de Duitse stad Keulen, kent ze misschien wel: de Heinzelmännchen. De legende gaat dat er zo’n tweehonderd jaar geleden piepkleine wezentjes waren die ’s nachts al het harde werk deden, zodat de mensen overdag niet zo veel meer hoefden te doen. Omdat ze zich overdag niet lieten zien, geloofde niet iedereen dat de Heinzelmännchen daadwerkelijk bestonden. Deze legende inspireerde om deze prachtige animatiefilm vorm te geven. 

Al tweehonderd jaar leven de Elfkins onder de grond, ver weg van de grotemensenwereld. Tot op een dag het opgewekte Elfkin-meisje Helvi behoefte heeft aan meer ruimte om zich heen. Samen met haar vrienden, de Elfkin-jongens Kipp en Butz, trekt ze naar de bovengrondse wereld waar ze tussen de grote mensen op zoek gaat naar haar unieke Elfkin-talent én grootse avonturen beleeft. Nadat ze vrienden wordt met de norse banketbakker Theo leert ze samen met de andere Elfkins een belangrijke les: er is niets beters dan anderen te helpen waar je maar kan.

The Elfkins: Een Klein Bakfestijn
Regie
Ute von Münchow-Pohl
Cast
Wim Opbrouck, Lucas Van Den Eynde, Pip Pellens
Speelduur
77 min
Releasedatum
wo 16 jun 21
Jaar
2021
Land
Duitsland
Taal
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden


Chicago International Children’s Film Festival 2020 – Beste animatiefilm