Cultuurcentrum De Schakel
Alex Brenner

Nathan Ellis (UK)

Work.txt
Belgische première i.k.v. NEXT Arts festival:
vr 17 nov 23 19:00 - 20:00
vr 17 nov 23
19:00 - 20:00
  • vr 17 nov 23
    19:00 - 20:00
    Blijf hangen voor een boeiend nagesprek met de maker en onze Ponyclub.
    Schakelbox, Waregem

Haat je je werk? Kom werken in cc De Schakel. Je klokt in, krijgt korte pauzes op vaste momenten, werkt in een team en krijgt ruimte voor initiatief. Je zal vrij zijn.

work.txt is een innovatieve voorstelling over werk, waarbij jij zelf aan de slag gaat zonder acteurs. Tijdens deze participatieve performance word je door middel van speelse instructies zelf de hoofdrolspeler. Op een slimme en ludieke manier krijg jij de controle en word je uitgedaagd om samen te werken en je eigen baas te worden. 

Nathan Ellis, een succesvolle theater- en scenarioschrijver uit het Verenigd Koninkrijk, maakte dit stuk in opdracht van het Yard Theatre. Het is zijn tweede voorstelling na het geprezen debuut No One is Coming To Save You.

Work.txt gaat over de flexeconomie, financiële instabiliteit en bullshit jobs en ging in 2022 in première in het Soho Theatre in Londen. Met trots mogen wij de Europese première aankondigen.

Voor iedereen vanaf 14 jaar.


in het kader van


 

Mixing existential soul-searching with wry comedy, this is an adventurous production starring its viewers.

Guardian ★★★★★

Over NEXT Arts Festival:
Elk najaar dopen zo’n 25 Franse, Waalse en Vlaamse cultuurhuizen de Eurometropool tot ‘Avignon van het Noorden' en tonen 40 topproducties van choreografen, theatermakers en performers uit zo’n 20 landen. NEXT 2023 passeert langs 15 Franse en Belgische steden en toont er een scherpe selectie van nieuw, internationaal werk.

Met De Schakel tekenen we graag in voor het programma en nodigen we je uit voor deze verbluffende theatervoorstelling van Nathan Ellis in onze eigenste Schakelbox. Op 2 december ontmoeten we je graag op het bezwerende EXÓTICA van choreografe Amanda Piña in de schouwburg. Daarnaast nemen we je op sleeptouw naar Rijsel op 1 december voor Le Jardin des Délices van regisseur en decorontwerper Philippe Quesne.

Extra:
Ontdek de Ponyclub bij de voorstelling en breng tijd door met deze jongeren van de Stedelijke Kunstacademie van Waregem om hun visie op de show te leren kennen. Lees meer op de Ponyclub-pagina: 

Credits

Tekst en regie: Nathan Ellis
Productie: Emily Davis, Eve Allin
Technische coördinatie: Harry Halliday
Muziek en geluid: Tom Foskett-Barnes
Lichtontwerp: Danny Vavrećka
Dramaturgie: Ben Kulvichit, Sam Ward