Cultuurcentrum De Schakel
Taike De Wilde

XINK

Try-out
vr 16 jun 23 20:00 - 21:15
vr 16 jun 23
20:00 - 21:15
  • vr 16 jun 23
    20:00 - 21:15
    Schakelbox, Waregem

Vier keer de AB uitverkocht? Check! De eerste plaats in De afrekening veroverd? Check! Rock Werchter en Pukkelpop op de agenda? Check! De comeback kids van Xink worden groot. Twintig jaar na het succes van debuutsingle De Vriendschapsband staan de broederduo’s Meukens en Valckiers met hun powerpop opnieuw op het voorplan en komen ze hun festivalzomer uitproberen in onze Schakelbox.

Flashback naar 2003, waar de vier jonge knapen op het junior Eurovisiesongfestival in Kopenhagen de Belgische kleuren verdedigden. De albums 'X!NK' en 'Vergif' volgden en nummers zoals Laat Me Vrij, De Andere Kant en Denk Aan Mij vormden mee de soundtrack van de nillies. Vanaf 2009 gaat het viertal elk zijn eigen muzikale weg en verdienen ze hun sporen bij andere gerenommeerde Belgische acts. 

Na de langverwachte reünie volgen nu de zomerfestivals! Hun vier concerten in de Brusselse AB waren in no time uitverkocht en nieuwe single Misschien is met zijn dromerige maar snedige powerpop opnieuw een schot in de roos. Benieuwd hoe ze op de wei gaan klinken? Kom dan naar onze club en maak hen mee op streel-afstand.

Nee, een band gaat nooit stuk en dat bewijzen ze straks in Waregem.