Cultuurcentrum De Schakel

Jeanne du Barry

wo 11 okt 23 en za 21 okt 23
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik
wo 11 okt 23
en
za 21 okt 23

Twee excentrieke figuren uit de filmwereld maken samen een kostuumdrama. Johnny Depp en Maïwenn staan garant voor een originele benadering van het genre.

 

Johnny Depps eerste grote project sinds hij in opspraak kwam: Jeanne du Barry. We krijgen een volledig andere acteur te zien. Volgens velen een minder stevige acteerprestatie, maar misschien is die kwetsbaarheid in zijn spel wel de sterkte van deze film. Kom langs en oordeel zelf! 

Jeanne Vaubernier, een plattelandsmeisje met een onstuitbaar verlangen om hogerop te komen in de samenleving, gebruikt haar aantrekkingskracht om te ontsnappen aan haar grauwe bestaan. Haar minnaar, de Comte du Barry, vergroot vooral zijn eigen rijkdom dankzij Jeannes winstgevende elegantie. Nu is hij van plan om haar voor te stellen aan koning Lodewijk XV, en organiseert hij een ontmoeting. 

Wat volgt, overtreft al zijn stoutste verwachtingen: Lodewijk XV en Jeanne worden smoorverliefd. Dankzij Jeanne herontdekt de Koning zijn levenslust, tot op het punt dat hij niet meer zonder haar kan en besluit om haar zijn favoriete maîtresse te maken. Dit zorgt voor een schandaal, want niemand wil een eenvoudig straatmeisje aan het hof.

Jeanne du Barry
Regie
Maïwenn
Cast
Johnny Depp, Maïwenn, Benjamin Lavernhe
Speelduur
116 min
Releasedatum
wo 17 mei 23
Jaar
2023
Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik