Cultuurcentrum De Schakel

Opera Present

Le Docteur Miracle
wo 8 dec 21 20:00 - 21:10
wo 8 dec 21
20:00 - 21:10
  • wo 8 dec 21
    20:00 - 21:10
    Schouwburg
    Geweest

Voorlopig gaan we in cc De Schakel door zoals gepland.
Ook deze voorstelling kan doorgaan. Hoe? Wat? Veilig?
Lees er hier alles over.

Dat opera niet altijd serieus hoeft te zijn, bewijst Opera Present met hun uitgeklede versie van Bizets Le Docteur Miracle.

De rustige wereld van een keurige, wat vastgeroeste familie wordt op z’n kop gezet door een jongeman die in verschillende vermommingen probeert te huwen met de beeldschone dochter van het gezin. 

Vier jonge solisten – die hun strepen verdienen in La Monnaie / De Munt - zingen de sterren van de hemel in een dolkomisch stuk dat veel weg heeft van een absurde sketch uit In de Gloria. Geniet van vindingrijke melodieën die bulken van jeugdige energie, spetterende aria’s en virtuoos taalvuurwerk, waardoor het operagenre wonderbaarlijk knispert en knettert als nooit tevoren.

De eerste opera van Georges Bizet was een schot in de roos. Met zijn toonzetting van Le Docteur Miracle werd hij op zijn achttiende als winnaar uitgeroepen op een Franse compositiewedstrijd van Jacques Offenbach, koning van de Franse operette. Een jaar later won Bizet met dezelfde partituur de Prix de Rome. Dit betekende meteen zijn internationale doorbraak.

Ook vandaag klinkt Le Docteur Miracle van Bizet na meer dan 150 jaar nog onwaarschijnlijk fris. 

Credits

Met: Nadia Voordeckers, Lisa Willems, Gabriele Bonfanti, Lucas Cortoos of Tom Van Bogaert
Muziek: Georges Bizet
Piano: Vincent Van Audenhove
Tekst: Lucas Cortoos

www.operapresent.be