Cultuurcentrum De Schakel
Jan Opdekamp

Sohnarr + Donder & Apeland

vr 11 feb 22 20:00 - 21:00
vr 11 feb 22
20:00 - 21:00
  • vr 11 feb 22
    20:00 - 21:00
    Schouwburg
    Geweest

We kregen vandaag het spijtige nieuws dat Patricia Vanneste haar cd Coral Dusk niet kan komen voorstellen omwille van een coronabesmetting. We kunnen niet uitwijken naar een nieuwe datum, want we ontvangen ook Donder & Apeland.

Ticketkopers krijgen een volledige terugbetaling van hun ticket(s).
En omdat de Noorse harmoniumspeler Sigbjørn Apeland in het land is, zullen Donder & Apeland het publiek gratis meenemen naar het land van de Noorse folksong, overgoten met een heerlijke laag jazz.

Omdat er meer dan ooit behoefte is aan de gloed van nabijheid, nodigen we je vrijdag 11 februari uit voor hun uitgestrekt en authentiek klankenuniversum. Je hoeft verder niets te doen en breng gerust nog een extra vriend(in) mee.

Programma

 

Donder & Apeland:

De afgelopen jaren kwam er veel fascinerende muziek uit het verre Noorwegen. Neem nu de band 1982, een van de projecten van harmoniumspeler Sigbjørn Apeland. Voor hun vierde album liet Donder de Noorse muzikant naar Brugge overvliegen, naar de kapel van Hof Bladelin. Daar werd het album Het Verdriet gecreëerd uit improvisatiesessies. 

Op het album Het Verdriet vinden we bewerkingen van enkele oude Vlaamse volksliederen, vertaald naar een vrije jazzsfeer. Een kruisbestuiving tussen verschillende werelden dus, die van de jazz en die van de volksmuziek. In Noorwegen is zoiets heel gangbaar, hier bij ons is dat eerder zeldzaam.