Cultuurcentrum De Schakel
Tiny Geeroms

Double bill: Benjamin Abel Meirhaeghe + Peenoise

Spectacles
1 + 1 GRATIS actie: lees snel verder
za 19 feb 22 20:00 - 21:00
za 19 feb 22
20:00 - 21:00
  • za 19 feb 22
    20:00 - 21:00
    Schouwburg
    Geweest

1 + 1 GRATIS actie:

Soms is een voorstelling zo straf, dat je het met zo veel mogelijk mensen wil delen. Dus, je leest het goed: voor deze voorstelling mag je per gekocht ticket 1 iemand extra meebrengen. Met ander woorden: koop je 1 ticket, dan mag je 1 iemand extra meebrengen op de avond van de voorstelling. Koop je er 2, dan mag je 2 mensen meebrengen enzoverder.

Kocht je reeds tickets, dan geldt deze actie ook

PRAKTISCH: Kom tijdig naar cc De Schakel. Meld je aan de balie en krijg per gekocht kaartje, 1 ticket gratis.

--

 

Double bill, dat wil zeggen: dubbel genieten. Twee voorstellingen voor de prijs van één, daar hoef je geen 2 keer over na te denken. Laat je verrassen door: 

Benjamin Abel Meirhaeghe, contratenor en operaregisseur slaat opnieuw de handen in elkaar met producer en curator Laurens Mariën. Spectacles wordt een performatief concert dat de vorm aanneemt van een ritueel met een nar in de hoofdrol - een veel voorkomend symbool in het werk van Meirhaeghe. Het duo vraagt zich in Spectacles af in hoeverre we nieuwe liefdesrituelen kunnen installeren en daarmee dus ook een blik kunnen werpen op een andere samenleving. Met behulp van klassieke en contemporaine popmuziek, dans en scenografie buigen ze de realiteit om naar een meer surrealistisch ideaal. De schakeringen in stijl en thematieken zorgen voor een buitenissig ultra-muzikaal ritueel dat verleden, heden en toekomst tot een reshuffled mysterie maken. Een lokroep naar nieuwe spektakels en ervaringen.

--

Peenoise is het familiebedrijf van broers Cesar, Gilles en Titus Pinoy. Van jongs af aan experimenteren ze samen met muziek. Dat resulteerde in een hoekige stijl die mysterieus, donker en surrealistisch klinkt. Hun songs zijn vaak catchy van opzet maar worden helemaal uitgekleed tot een minimalistisch skelet dat een tikkeltje oncomfortabel klinkt. Begin 2020 verscheen hun debuutalbum Forevergem met Geoffrey Burton (Daan, Hong Kong Dong, Triggerfinger) als producer achter de knoppentafel. Ondertussen won Peenoise het concours Soundtrack en dit najaar gaan ze ook op tour met Flying Horseman. Live wordt Peenoise vergezeld door Simon Raman (Steiger, Ivy Falls, Uma Chine) en Karel Naessens.

Soms kitscherig, vaak catchy, meestal mysterieus.

Dansende Beren