Cultuurcentrum De Schakel

Bahamontes on Tour

Een avond over alles wat de koers zo schoon maakt
vr 11 mrt 22 20:00
vr 11 mrt 22
20:00
  • vr 11 mrt 22
    20:00
    Schouwburg
    Geweest

Bahamontes on Tour, dat is hét Wielerblad van Vlaanderen, vertaald van het papier naar het podium. Bahamontes on Tour, dat is een avondvullende ode aan de koers, vanuit onze gezellige theaterzetels en onder warme spots. Uit liefde voor de koersstiel, bewieroken onder andere Stijn Devolder, Nico Eeckhout, schrijver Matthias M.R. Declercq (bekend van het boek 'De Val', dat als basis diende voor 'Het Scheldepeloton' op Canvas) Dwars door Vlaanderen

Waregem. Gekend van Essevee, het Regenboogstadion en de Gaverbeek – die twee laatste doen trouwens meteen denken aan het WK wielrennen in 1957. Maar uiteraard is Waregem in de eerste plaats ook finishplaats van Dwars door Vlaanderen, de ultieme voorbereiding op Vlaanderens Mooiste. Koers met karakter, koers met geschiedenis ook. Want tot 1999 was het eigenlijk Dwars door België, met start in Sint-Truiden zowaar bij de eerste editie in 1945. Genoeg stof en wielergeschiedenis dus om een Bahamontes on Tour – Dwars door Vlaanderen-special te brengen.

Gekleurd met - in kettingvet en massageolie gedrenkte - filmpjes en radiofragmenten trekt een hard doorsjezend Bahamontes-peloton alle registers open. Wie waren de straffe kopmannen en knechten, helden en heldinnen, winnaars en verliezers, wereldkampioenen en kermiscoureurs?

Komaan, zet jullie in het wiel voor een paar splijtende koersnummers, een streepje rennerspoëzie, tal van verrassingen en constant de wind op kop.