Cultuurcentrum De Schakel
Olivier Donnet

Kurt Overbergh

I Just Don't Understand Nick Cave
wo 25 mei 22 20:00
wo 25 mei 22
20:00
  • wo 25 mei 22
    20:00
    Schouwburg

Ook al is de Wikipedia-pagina over Nick Cave al zo overladen met weetjes, toch wil notoir fan en AB opperhoofd Kurt Overbergh er nog een bladzijde aan toevoegen.

Hij neemt je aan de hand van 10 persoonlijke verhalen mee op een trip naar het land van de grimmige koning van de postpunk, predikant van het donkere levenslied, tot de Dirk De Wachter van alternatievelingen in een mid-life crisis. Nick Cave is het allemaal met verve. In een gedreven monoloog word je overladen met verhalen over murder ballads, Stack’ O Lee, cumshots, Peaky Blinders en zelfs een 150 miljoen oude brachiosaurus. Gelukkig is er ook plaats voor muziek.

AB’s Kurt Overbergh is meer dan bezield van muziek, hier is sprake van een hartstochtelijke liefde, voor jazz in het bijzonder, maar evengoed black metal, of eender welke artiest die met ‘the spirit’ op het toneel verschijnt. En sinds hij in 1987 ‘Stranger In A Strange Land’ (Bram Van Splunteren) zag, over Cave’s Berlijnse periode, is Overbergh door-en-door fan. Een rabiate fanatiekeling is een betere beschrijving, want wie legt in godsnaam 8.192,17 km af om Cave live te zien?

Kurt Overbergh transformeert tot een gepassioneerd verteller tijdens I Just Don’t Understand Nick Cave en geeft je een originele inkijk in het werk en leven van Saint Nick.

Kurt Overbergh is niet aan zijn proefstuk toe: in ’15 maakte hij een roadmovie voor de radio over de levensjaren van Billie Holiday in New York. En in ’17 trok hij opnieuw naar The Big Apple om voor Canvas Norman Dolph (producer van ‘The Velvet Underground & Nico’) te interviewen.