Cultuurcentrum De Schakel
Pexels free images

Help! Mijn kind leeft online

Stefaan Lammertyn
do 24 feb 22 14:00 - 16:00
do 24 feb 22
14:00 - 16:00
  • do 24 feb 22
    14:00 - 16:00
    Rode zaal
    Geweest

Mediawijs opvoeden anno 2022.

Ook kinderen ontsnappen niet aan de veelheid van social media. Al heel jong gaan ze om met Facebook, Instagram, Snapchat, Tiktok … De leefwereld van kinderen is fel veranderd en hierdoor ook het opvoeden op zich. Veel (groot-)ouders en opvoeders maken zich zorgen over de vele uren die kinderen online doorbrengen.

Waarom zijn ze zo vaak online? Wat kan je als ouder doen om hen hierin te begeleiden? Wat als je een vermoeden hebt dat je kind gepest wordt? Wat bij sexting?

Er is heel veel wat je als (groot-) ouder kan doen om je kind mediawijs te maken. Deze lezing staat ook stil bij de vele positieve kanten van social media. Kortom een namiddag die je niet mag missen.

__

Spreker: Stefaan Lammertyn is sociale-media-evangelist, en communicatiemanager AZ Groeninge. Daarnaast is hij auteur van enkele boeken rond social media.

Stefaan is eveneens vader van 2 tieners en zo weet hij als geen ander dat jongeren al op erg jonge leeftijd vergroeid zijn met sociale media waarmee ze altijd en overal met elkaar verbonden zijn. Voor ouders en leerkrachten is die nieuwe wereld vaak onbekend en dus onbemind. Daar wil Stefaan via kennisdelen wat aan doen. 

Verwacht je aan tips en tools aan om mediawijs op te voeden.

Partner: 

Wanneer: do 24 feb. 
Uren: 14.00u – 16.00u 
Spreker: Stefaan Lammertyn, mede-auteur van 'Help! Mijn kind leeft online'
Prijs: € 5