Cultuurcentrum De Schakel
Phile Deprez

Studio ORKA

Craquelé
Een pionier in het jeugdtheater.
do 29 sep 22 - zo 9 okt 22
do 29 sep 22
-
zo 9 okt 22

In Craquelé blikt de oude Dinsdag terug op zijn leven. Eind WO II werd hij als vondeling achtergelaten in de kerk. Samen met hem duiken we in zijn verleden en reizen door de tijd. We zien hoe hij opgroeit in de kerk samen met de familie die hem adopteerde. Craquelé is een theatervoorstelling waarin we – net als in een fotoalbum – door het verleden bladeren.  Een ode aan alle zichtbare (schijnbaar belangrijke) en alle onzichtbare (schijnbaar onbelangrijke) mensen en gebeurtenissen in ons leven. 

Voor de volledige speelreeks zijn tickets te verkrijgen via schouwburgkortrijk.be/craquele. De ticketverkoop start op donderdag 23 juni 2022 om 14.00 uur.

Voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

Craquelé bevat wederom alle troeven van de Orka-formule: een betoverend decor, invoelende acteurs, authentieke personages met een geheim. Zoals in haar twee laatste parels Chasse patate en Inuk leiden ze ook hier tot momenten van hartverwarmende schoonheid. Het is theater om van te smullen.

De Standaard ★★★

Onder de noemer ‘Bij de Buren’ maken West-Vlaamse cultuurhuizen al enkele jaren een selectie uit elkaars programma en nemen we elkaars publiek met de bus mee naar een voorstelling bij onze cultuurburen. Met ‘in het middelpunt van de belangstelling’ gaan we nog een stap verder en zetten we onze schouders onder één groots project dat we in co-realisatie delen met een breed publiek in de provincie.

De grootse producties van Studio Orka zijn een unieke ervaring voor het publiek, maar onmogelijk te realiseren door één partner. Samen presenteren we 10 voorstellingen van Craquelé in de Kapel van het Don Bosco College in Kortrijk. Een ticket voor Craquelé garandeert je een onvergetelijke theateravond. 

Craquelé wordt gerealiseerd door CC Brugge, CC Casino Koksijde, CC De Brouckere Torhout, CC De Grote Post Oostende, CC De Schakel Waregem, CC De Spil Roeselare, CC De Steiger Menen, CC Het Perron Ieper, CC Het SPOOR Harelbeke, CC Knokke-Heist & Schouwburg Kortrijk. Met dank aan Don Bosco College Kortrijk.

Credits

Van & met: Martine Decroos, Philippe van de Velde, Peter Monsaert, Dominique van Malder, Titus De Voogdt, Janne Desmet, Tania Van der Sanden, Ilse de Koe, Robrecht Vanden Thoren, Jaques Smagghe / Achiel De Schepper, Ernest Aerts / Oskar Dedeurwaerder, Jonah Flachet  / Ferre Vereecken, Nanou Claes & Juliette De Backere
Techniek & decor: Philippe Van de Velde, Koen Demeyere, Jonas Lambrigts & Geeraard Respeel
Kostuums: Valerie Leroy, Elise Goedgezelschap & Leentje Kerremans
Kap & grime: Dorien Van Poucke & Dian Vandecruys
Koor o.l.v.: Hans Primusz & Hannelore Primusz
Productie: Studio ORKA, Manchester International Festival & hetPaleis
Coproductie: Theater Antigone. 
Met de steun van: de Vlaamse Overheid, Stad Gent & Tax Shelter.

www.studio-orka.be