Cultuurcentrum De Schakel

Hetty Helsmoortel

Missie 2022 (try-out)
I.k.v. RUIS presenteren we deze try-out:
za 24 sep 22 20:30 - 21:45
za 24 sep 22
20:30 - 21:45
  • za 24 sep 22
    20:30 - 21:45
    Cinema Schakelbox, Waregem

Een theaterspecial over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van 2022 voor iedereen vanaf 16 jaar.

Hetty Helsmoortel serveert in Missie 2022 een scherpe analyse van het voorbije wetenschapsjaar. Dat doet ze in heldere, humoristische en hoopvolle stijl. Als het maar met de letter H begint, moet Hetty gedacht hebben. Ze heeft dan ook de gave om ingewikkelde dingen begrijpelijk uit te leggen aan een groot publiek. 

Waarom was de lancering van de James Webb telescoop zo’n groot nieuws? Welke impact heeft de oorlog in Oekraïne op de voortgang van de wetenschap? En waarom is het geen goed idee om juwelen te dragen die 5G-stralen blokkeren? 

Dat, en véél meer, kom je te weten in Missie 2022. Dé wetenschapsshow voor elke (jong)volwassene met een gezonde interesse in de wereld om ons heen. Wij durven onze hand ervoor in het vuur steken dat je de hele show geboeid aan haar lippen zal hangen.

En oh ja, voor mocht je twijfelen: geen specifieke wetenschappelijke voorkennis vereist.

Over Hetty
Hetty is moleculair bioloog en doctor in de gezondheidswetenschappen. Tegenwoordig begeestert ze als wetenschapswatcher iedereen met haar passie voor wetenschap. Live shows, boeken, podcasts, radio en televisie. Als ze maar kan vertellen over wetenschap en technologie! Daarnaast is ze artistiek leider van het Nerdland Festival, waar wetenschap op een heldere en entertainende manier wordt geserveerd. Hetty heeft dus eigenlijk maar één grote missie: wetenschap glashelder uitleggen aan zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk verschillende manieren!

Credits

Tekst en spel: Hetty Helsmoortel

www.hettyhelsmoortel.be