Cultuurcentrum De Schakel
Pat Verbruggen

Muziektheater De Kolonie en Bruno Vanden Broecke

De Woordenaar
wo 19 okt 22 20:00 - 21:15
wo 19 okt 22
20:00 - 21:15
  • wo 19 okt 22
    20:00 - 21:15
    Schakelbox, Waregem
    Geweest

Wedden dat je stil wordt van deze daverende combinatie aan swingende woorden en sprekende muziek?

Na Mevrouw Bob met Tania Van der Sanden en In Topform! met Warre Borgmans brengt klanktovenaar Bo Spaenc de straffe verteller Bruno Vanden Broecke op onze bühne. En wanneer hij zijn mond open doet, komt er muziek uit.

‘Mensenlief! Goeienavond! Deze avond is een mooie avond. Bijzonder en wonderlijk. Want vanavond breng ik u thuis! Wat de wetten niet kunnen regelen, regelen we hier. Wat te alledaags is voor mij en voor u, doorbreken we nu. Met, hoe anders, een verhaal over liefde en verlies. Over de mens dus.’  

De Woordenaar is een uniek en explosief theaterconcert waarin Bruno Vanden Broecke in de huid kruipt van een man die op trouwen staat. Omsingeld door drie muzikanten en een 30-tal instrumenten brengt hij een verhaal dat zindert van de improvisatie en duikt hij onder in het leven van alledag, in jouw leven, zoals het is of zoals jij dacht dat het was. 

/// EXTRA ///

Deze voorstelling kadert in het tiendaags gala voor ons jubileum. We voorzien een verrassende beleving bij onze bus voor aanvang van de voorstelling:  

19.30u /// Poëtische ode aan De Schakel door Bruno Vanden Broecke.

Bruno Vanden Broecke doet het opnieuw: in het jazzy ‘De woordenaar’ neemt de rasverteller je mee naar een fout gelopen trouwfeest.

De Standaard

Credits

Tekst, spel en concept: Bruno Vanden Broecke
Compositie en concept: Bo Spaenc
Livemuziek: Bo Spaenc, Pol Vanfleteren, Johan Vandendriessche & Dante Verspaendonck of Amber Meert
Vorm en licht: Mark Van Denesse
Techniek: Dries Bellinkx
Kostuums: Chris Snik

muziektheaterdekolonie.be