Cultuurcentrum De Schakel
Wolfgang Tillmans

Kae Tempest

In het kader van NEXT-festival:
za 19 nov 22 20:00 - 21:30
za 19 nov 22
20:00 - 21:30
  • za 19 nov 22
    20:00 - 21:30
    La Condition Publique @ Roubaix (fr)

Kae Tempest is misschien wel de spannendste rapper van de laatste jaren. Met de albums Everybody down (2014), Let them eat chaos (2017) en The Book of Traps and Lessons (2019) oversteeg hen moeiteloos de hokjes van rap en poëzie. Impressies over eenzaamheid of krachtige politieke statements: Tempest verweefde ze tot intrigerende en compromisloze songs.

Hoe veelzijdig de Zuid-Londense artiest is, bleek des te meer na de publicatie van enkele dichtbundels, theaterteksten en een non-fictieboek. In augustus 2020 liet Tempest weten zich als non-binair te identificeren en aangesproken te willen worden met hen/hun. 

Na drie jaar – en een periode van lockdown en acceptatie – is er nu hun vierde album The Line is a Curve (2022), dat Tempest integraal op NEXT Festival brengt. Dit album gaat over het loslaten van angst, schaamte en isolatie. Over het overgeven aan het cyclische karakter van tijd, groei en liefde. Want de lijn uit de titel loopt niet rechtdoor. Dit album – dat in de studio als liveplaat werd opgenomen – eindigt waar het begint en begint waar het eindigt.

In twaalf songs verenigt Tempest hun roots met het heden. Stond hun werk eerder in het teken van eenzaamheid, dan is The Line is a Curve het product van een community, met bekende gasten als Kevin Abstract (Brockhampton) en Lianne La Havas. In dit concert nodigt Tempest het publiek uit om die community te vormen. Want Tempest live beleven is een krachtstoot, een voorrecht.

Elk najaar in november dopen zo’n 25 Franse, Waalse en Vlaamse cultuurhuizen de Eurometropool tot ‘Avignon van het noorden’ en tonen 40 topproducties van choreografen, theatermakers en performers uit zo’n 20 landen. NEXT 2022 passeert langs 15 Franse en Belgische steden en toont er een scherpe selectie van nieuw, internationaal werk van onder andere Alma Söderberg (SE), Boris Charmatz (FR), Katerina Andreou (GR), Benjamin Abel Meirhaeghe (BE) en vele andere.  

Met De Schakel tekenen we graag in voor het programma en nemen je op sleeptouw voor een tweedaagse naar Rijsel, de performance This Line is a Curve van de Britse spoken-word artiest Kae Tempest en voor deze verbluffende dansvoorstelling van de Franse topchoreograaf Boris Charmatz.


Gratis busvervoer

Voor deze uitstap voorzien wij gratis busvervoer van en naar Rijsel. Voor wie er een tweedaagse wil van maken is er zelfs een shuttlebus tussen Rijsel en Roubaix. Boek daarom eerst je voorstelling(en) en achteraf nemen we contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Mogelijke opties:

  • Je gaat alleen naar Kae Tempest of Boris Charmatz: dan is er een bus van en naar Waregem op de dag van de voorstelling.
  • Je gaat naar beide voorstellingen: Je gaat vrijdag heen met de bus van Waregem naar Rijsel. Op zaterdag is er een shuttlebus tussen Rijsel en Roubaix. Na het optreden keer je met de bus terug naar Waregem.