Cultuurcentrum De Schakel
Kathleen Michiels

Laika

STUCK
Slapstick op kindermaat
za 26 nov 22 15:00 - 15:50
za 26 nov 22
15:00 - 15:50
  • za 26 nov 22
    15:00 - 15:50
    Na STUCK kan je nagenieten met een heerlijke vanillewafel.
    Schakelbox
    Geweest

Ook jij kijkt wel graag eens dwars door een gevel binnen. Geef het maar toe.

Stel. Je krijgt een inkijk door de gevel van een flatgebouw. Je kan de bewoners stiekem begluren. Je ziet hoe ze leven. Naast elkaar, gescheiden door dunne muren. Met elkaar, want de muren hebben oren. En ogen. En een neus misschien. Elke bewoner heeft zijn gewoontes en rituelen. Elke flat heeft zijn beperkingen en ongemakken - te smal, te laag, te scheef.

En dan gebeurt er iets. Iets dat het dagdagelijkse doen en laten verstoort. Iets dat de bewoners aanzet tot actie en samenwerking. En dan gaan alle deuren open ... 

STUCK toont een dwarsdoorsnede van een mini-samenleving. In deze woordeloze voorstelling roepen beeld en geluid een hele wereld op. Iedere ruimte en elke bewoner heeft zijn eigen klank. Geluiden van rinkelend vaatwerk vermengen zich met pruttelende koffiemachines, hongerige huisdieren, lekkende kranen en schurende scharnieren ... Samen vormen ze een symfonie. Of is het een kakofonie?

STUCK is een tragikomische voorstelling voor jong en oud, die de mens, met een flinke dosis mededogen, op de korrel neemt – met een knipoog naar George Perecs roman Het leven een gebruiksaanwijzing.

Voor iedereen vanaf 6 jaar.

 

STUCK is op z'n best wanneer de choreografie tussen die grote mensen en hun benepen flat pure slapstick wordt. Lachen geblazen voor de kleinsten …

De Standaard

Credits

Concept: Judith de Joode en Rutger Remkes
Van en met: Lois Brochez, Judith de Joode, Rutger Remkes, Vanja Rukavina
Eindregie: Suze Milius
Geluidsontwerp: Adriaan Van de Velde
Dramaturgie: Mieke Versyp
Scenografie: Stefan Jakiela
Kostuum: Johanna Trudzinski

www.laika.be