Cultuurcentrum De Schakel
Werner Lenaers

LeNoise

celebrates Neil Young’s ‘Harvest’ (50)
vr 2 dec 22 20:00
vr 2 dec 22
20:00
  • vr 2 dec 22
    20:00
    Schakelbox, Waregem

Liefhebbers van Young hadden de hint al begrepen. LeNoise is vernoemd naar het 31e studioalbum van Neil Young. Sinds het najaar van 2017 trekken ze, inspired by The Horse, met stijgend succes naar de Belgische en Nederlandse podia om hulde te brengen aan het allerbeste werk van Neil Young.

De band speelde jaren puur voor het plezier nummers van Neil in een repetitieschuur in de Limburgse bossen. Lange tijd waren er geen concrete plannen om live naar buiten te komen, maar zodra ze dat wél deden, zat het vanaf het eerste moment juist. Bij LeNoise gaat het niet over het reproduceren van exacte kopieën, maar om het respect voor de originele songs. En dat voel je. ‘Een heuse reïncarnatie, en dit terwijl Neil nog leeft’ … omschreef een fan.

Om de 50ste verjaardag van Harvest – een van de meest iconische Neil Young-platen – te vieren, trekt LeNoise in een XL-bezetting de hort op. De playlist wordt doorspekt met de tien parels van Harvest en om het geluid van Neil’s begeleidingsband The Stray Gators tot leven te wekken, verwelkomt de Belgische band gastmuzikanten Frankie Saenen (The Scabs) op piano en Davy Jansen (Mad About Mountains) op pedal steel en banjo. Liefhebbers van het verschroeiende Neil-werk blijven niet in de kou staan, want tussen de schoonheid van Harvest door blijft LeNoise doen waar het goed in is: eer betuigen aan Crazy Horse.

 

Credits

Gitaar en zang: Piet De Pessemier
Drums: Jo Smeets
Gitaar: Luc Schreurs
Bas: Vital Maesen