Cultuurcentrum De Schakel
Dries Segers

Guido Belcanto

In de kronkels van mijn geest
Boegbeeld van het Vlaamse lied verrast.
za 17 dec 22 20:00 - 22:15
za 17 dec 22
20:00 - 22:15
  • za 17 dec 22
    20:00 - 22:15
    Wintercircus @ Waregem Expo

Met 35 jaar ervaring, 15 platen en zo’n 300 liederen op zijn actief, is Guido Belcanto één van de boegbeelden van het Vlaamse lied.

De lockdown en gedwongen terugtrekking uit het openbare leven, gaven zijn creatieve geest nieuwe vleugels. Hij begon zowaar liedjes te schrijven aan de lopende band, in een roes die hem niet meer gegeven was sinds de tijd van volslagen onbekendheid. Hij schreef 20 nieuwe songs op twee maanden tijd.

“Het was alsof ik opnieuw geboren werd als songschrijver, alsof ik aan een nieuw begin stond, net zoals 35 jaar geleden, alsof de goden mij stuurden, alsof de Heilige Geest mijn gids was. Het was alle dagen feest in de kronkels van mijn geest.”

In dit concert zie en hoor je Guido Belcanto zoals je hem kent: als onze ware zanger van het levenslied, de troubadour van de gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en verzachtende en troostende humor.

Is dit de wedergeboorte of gewoon de voortzetting van een uniek parcours in de geschiedenis van het Vlaamse lied?  Met Guido Belcanto weet je het nooit, hij blijft maar doorgaan met ons te verrassen. 

Credits

Met: Guido Belcanto + zijn band ‘Het broederschap’
Gitaar, accordeon, piano: Lieven Demaesschalck
Gitaar, banjo, lapsteel: Geert Hellings
Viool, mandoline: Andries Boone
Bas: Nicolas Rombouts

www.guidobelcanto.be