Cultuurcentrum De Schakel
Phile Deprez

Kopergietery

Bambiraptor
Heerlijk eerlijk beeldend theater met een loopband in de hoofdrol.
vr 3 feb 23 19:00 - 20:00
vr 3 feb 23
19:00 - 20:00
  • vr 3 feb 23
    19:00 - 20:00
    Wij trakteren met iets lekkers voor onze 50ste verjaardag.
    Schakelbox

Heeft hier ooit, héél lang geleden,
een dinosaurus rondgelopen?
Waren dino’s eigenlijk gigantische kippen?
Hoe smaakt een prehistorische omelet?
Zijn alle dino’s uitgestorven?
Waar zijn al die dode dino’s gebleven?
Verpulverd tot zand?
Zitten er dinodeeltjes in de zandbak op school?
Tussen mijn tenen?
Tussen mijn tanden?
Zitten er dinodeeltjes in mij?
En ben ik dan ook een dino? 

In Bambiraptor staat de binnenkant van een dolgedraaid kinderhoofd op scène. Jonas Baeke, Dounia Mahammed en Mats Vandroogenbroeck sluipen naar binnen. Ze gespen zich vast aan de hersenstam, rappellen langs de schedelwand en balanceren op de dunne richel van het gezond verstand. De zelfverklaarde speleologen zijn op zoek naar de alledaagse verwondering die de kleinste kinderen en de grootste filosofen met elkaar delen. Gaandeweg raken ze verstrikt in harige hersenspinsels, veelhoekige denkkaders en onvoorziene gedachtenkronkels. Jonas, Dounia en Mats vieren de levensvreugde, verwarring en angst van een twijfelend hoofd.

Bambiraptor, een geestige viering van het kinderhoofd dat niet kan stoppen met doordraaien.

Voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

Een uitzonderlijk creatieve en beeldrijke jeugdvoorstelling, waarin spelen met taal een kunst wordt. Een pretentieloze ode aan de fantasie.

Het Nieuwsblad ★★★★

Mats Vandroogenbroeck studeerde in 2019 af aan de opleiding drama aan KASK School of Arts Gent. Voor Through the Looking-Glass (and what we found there) ontving hij samen met Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2019. Samen vormt het drietal sinds 2019 het theatercollectief Krapp vzw. Hun meest recente creatie Weird Tales toert momenteel in Vlaanderen. Verder is Mats verbonden aan het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark. Voor KOPERGIETERY speelt hij mee in Fun Loving Humans en Shakira & Chikara.

Jonas Baeke studeert dit jaar af als theatermaker aan KASK School of Arts Gent. Hij nam tot zijn 18e deel aan de theaterateliers van KOPERGIETERY en speelt mee in de voorstelling Fun Loving Humans. Samen met Mats en andere jonge artiesten richtte hij het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark op. Afgelopen zomer creëerde hij met Martha Balthazar Onze mensen (Victoria Deluxe). Voor DE MAAN maakt/speelt hij met Jef Hellemans Our kids.

Dounia Mahammed won met haar eerste solo Salut Copain in 2015 de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ. In 2017 overtuigde ze pers en publiek met opnieuw een solo:  w a t e r w a s w a s s e r, waarbij Alan Van Rompuy op piano improviseerde. Momenteel spelen ze hun nieuwe project GNAB◊RRETN¡. Net als Mats en Jonas is ze betrokken bij Zuidpark. Ze schreef het libretto voor Ophelia, een productie van Inne Goris (i.s.m. LOD, Opera Ballet Vlaanderen & hetpaleis). Ze stond als speler in Giants van Laurens Aneca, Lucas van der Vegt en Jesse Vandamme, in Wishfull Thinking van Simon D’Huyvetter en binnenkort speelt ze Operette van Tibaldus.

Emiel Astrid Rambeaux Vandekerckhove studeert dit jaar af als beeldend kunstenaar aan LUCA School of Arts. Hij leerde Jonas kennen in de theaterateliers van KOPERGIETERY. Van jongs af aan tekent hij veel. Deze tekeningen zet hij nu ook om in schilderijen, tatoeages, muurschilderingen en animatiefilm. Daarnaast is hij mede-oprichter van het Astrid collectief, waarmee hij reeds vier jaar lang exposities en performances organiseert.

Credits

Spel en creatie: Jonas Baeke, Mats Vandroogenbroeck​
Coach / stem: Dounia Mahammed
Art director: Emiel Astrid Vandekerckhove
Muziek: Elisabeth Klinck
Licht: Jeroen Doise
Klank: Diederik De Cock

www. kopergietery.be