Cultuurcentrum De Schakel
Laure Anne Iserief

Talitha De Decker

Figure it out!
Een flitsende dansvoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.
za 11 mrt 23 15:00 - 15:50
za 11 mrt 23
15:00 - 15:50
  • za 11 mrt 23
    15:00 - 15:50
    Blijf na Figure it out! nog even hangen voor een gezinsactiviteit.
    Schakelbox

Frisse muziek, toffe bewegingspuzzelstukken en een uitgekiende scenografie zorgen voor een versmelting van fantasie en realiteit in een voorstelling van choreografe Talitha De Decker. Figure it out! pakt je in met een spel van kleuren en vlakken speciaal voor kleine mensen met grote dromen. 

Later als ik groot ben …
Maar wat is groot?
En wat is later?
Een trede waar ik een tijd geleden niet op geraakte, kan ik nu moeiteloos trotseren.
Een stoel die te hoog was om op te kruipen, is nu een kleine stoel! 

Om van het toilet nog maar te zwijgen …
Perspectief is relatief want als ik later groot ben, wordt alles rond mij klein.
Toch?

Wanneer je groeispurt zo snel gaat dat de objecten rondom jou lijken te veranderen, in plaats van jijzelf, kom je in een absurde wereld terecht. Overgoten met de nodige fantasie krijg je een spanningsveld tussen verbeelding en herinneringen waar Talitha en haar team mee aan de slag gaan. 

In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van Lightform, een recente technologie waarmee de dansers groter of kleiner geprojecteerd kunnen worden. Het resultaat is een prikkelend spel met en tussen de dansers zoals ze zich op de scène bewegen en hun verkleinde of vergrote projecties naast hen.

Voor iedereen vanaf 6 jaar.

 

Talitha De Decker studeerde in 2014 af aan de Fontys Dansacademie, choreografie (Tilburg). In 2014 was ze assistent-choreograaf voor dUb (Karolien Verlinden, Tuning People). Haar afstudeervoorstelling SNAP werd geselecteerd voor Theater aan Zee. 

Tussen 2015 en 2016 creëerde ze werk op vraag van uiteenlopende partners, nationaal en internationaal, waarna ze haar eerste avondvullende voorstelling creëerde, TINKLING I. Uit het stuk spreekt haar fascinatie voor eenvoud in beweging in combinatie met complexe structuren en vakmanschap in de vorm. Uit de fysieke uitputting en speelsheid ontstaat binnen een frame van LED-licht een logica met eigen wetmatigheden.

In 2018 creëerde De Decker bij fABULEUS SNAP XL met 14 dansers, verder bouwend op haar afstudeervoorstelling SNAP. Met Lucas Devroe, Carli Gellings en Piet Van Dycke koos ze voor dansers die de afgelopen jaren een interessant parcours aflegden en met wie ze al samenwerkte. Met hen staat een hechte ploeg op scène.

Credits

Concept en regie: Talitha De Decker
Spel: Talitha De Decker, Lucas Devroe, Carli Gellings en Piet Van Dycke
Compositie: Benjamien Lycke
Scenografie: Jason Slabbynck