Cultuurcentrum De Schakel
Alexander Popelier

Marvara + Raske Drenge

The Nordicolour Experience.
vr 17 mrt 23 20:00
vr 17 mrt 23
20:00
  • vr 17 mrt 23
    20:00
    Schakelbox

In de reeks ‘te volgen beloftevolle twintigers met liefde voor Scandinavische folk’ knutselen we voor jou Ikea-gewijs het podium in elkaar voor een energiek concert met Marvara en Raske Drenge.

Marvara 
Doedelzakspeelster Marieke Van Ransbeeck schrijft levenslustige folk voor een echte feel-good experience. De muziek verklankt haar ervaringen en herinneringen aan een adembenemend muzikaal avontuur in het Hoge Noorden. Ze reisde twee jaar door Scandinavië om zich als muzikant te vervolmaken. Marieke (en haar doedelzakken) worden begeleid door Deense en Zweedse muzikanten die ze onderweg leerde kennen. Hun energieke melodieën, stoere harmonieën, zwoele slows, duivelse polka en zelfs een snuifje popmuziek worden versterkt door de Belgische accordeoniste Hilke Bauweraerts. Een internationaal gezelschap dat alle zintuigen zal prikkelen. Probeer dan maar eens stil te zitten.


Raske Drenge
Jong bloed uit de Faeröer en België! Folk met sterke wortels in de Scandinavische en Noord-Atlantische traditionele muziek, maar vooral ook met hun eigen twist. De Belgische helft van het duo is de Herentalse violist Oscar Beerten, vergezeld door gitarist en zanger Ragnar Finsson, die afkomstig is van de Faröereilanden. Met de Noorse Hardanger viool gecombineerd met die eigenaardige en mooie Faeröerse taal, weet Raske Drenge kracht en melancholie, schoonheid en tristesse, samen te smelten in een frisse, jongrauwe energie.

Credits

Marvara:

Doedelzak: Marieke van Ransbeeck
Diatonische accordeon: Hilke Bauweraerts
Citer-bouzouki: Villads Hoffman
Contrabas: Frederik Mensink
Percussie: Mårten Hillbom

Raske Drenge:
Zang en gitaar: Ragnar Finsson
Viool, hardanger viool, zang: Oscar Beerten