Cultuurcentrum De Schakel
Frauke Verreyde

Circus Ronaldo

Sono io?
In het kader van Plan D:
vr 31 mrt 23 - zo 2 apr 23
vr 31 mrt 23
-
zo 2 apr 23

Vader en zoon stappen samen het podium op in dit heerlijk circustheater. Twee clowns op zoek naar hun gelijkenis, op zoek naar ieders eigenheid. Wat scheidt hen en wat verbindt hen?

Via hun gedeelde liefde voor muziek en spielerei bouwen ze een brug tussen gelijkenissen en verschillen. De vader lijkt vastgeroest in zijn verleden, hopeloos zoekend naar een aloud, maar vergaan gevoel van extase. De zoon zoekt naar de verzoening tussen het oude circus dat zijn vader creëerde en de wereld daarbuiten. 

De wortels van Circus Ronaldo reiken tot ver in het verleden, met Danny en Pepijn als zesde en zevende generatie. Met zeven als heilig getal brengen ze nu een ode aan dit verleden: Sono io? (Ben ik dat?).

Voor iedereen vanaf 13 jaar.

Een verrassend, geestig, rakend en bloedmooi portret van een vader-zoonrelatie.

Knack Focus ★★★★

Danny Ronaldo

Danny Ronaldo werd vijftig en is een gelauwerde clown die al meer dan veertig jaar op de planken staat en zoekend door het zaagsel van de piste woelt. Zoon Pepijn Ronaldo is een prille twintiger. Als kleine jongen van acht speelde hij al mee in de voorstelling Circenses. Een speels debuut, waarmee hij toch al meteen onuitwisbare sporen naliet in de herinneringen van de toeschouwers.

Pepijn Ronaldo

Intussen is hij net afgestudeerd aan l’Ecole International de Théâtre Lassaad. Tijdens deze opleiding heeft Pepijn zich kunnen richten op verschillende authentieke theaterstijlen zoals commedia dell’arte, pantomime, melodrama, expressief masker, … Pepijn wil graag deze schoolse achtergrond nu samenbrengen met zijn liefde voor het circus en voor de clown.

Credits

Creatie en uitvoering: Danny Ronaldo, Pepijn Ronaldo
Productie: Circus Ronaldo
Coproductie: Theater op de Markt – Dommelhof (Pelt), Théatre Firmin Gémier / La Piscine – Pôle national des arts du cirque (Châtenay-Malabry), Miramiro (Gent)

www.circusronaldo.be