Cultuurcentrum De Schakel
Henk Haselager

Toneelschap Beumer & Drost

Het Ding
Welkom in een thriller van de aller, allerbovenste plank, waar muziek in zit!
vr 21 apr 23 19:00 - 20:00
vr 21 apr 23
19:00 - 20:00
  • vr 21 apr 23
    19:00 - 20:00
    Wij trakteren met iets lekkers voor onze 50ste verjaardag.
    Schakelbox

Het Ding is een associatieve vrolijk makende voorstelling met als thema: aan iedereen zit wel een dingetje los. Een filmische theatervoorstelling die kijkt als een spannende serie van de aller, allerbovenste plank voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

De heer P. is op zoek naar zijn vader; een uitvinder, een wetenschapper, een musicus en een spion tegelijk. Die vader lijkt echter alleen in zijn fantasie te bestaan. Hij wil hem zo graag weer voor zich zien. 

Ga mee op een filmische reis door zijn gedachten, waarbij beelden en muziek over elkaar heen buitelen. En voor je ogen gebeurt iets magisch: acteren op film en toneel vloeien naadloos in elkaar over.

Dat is het ding in Het Ding.

Peter Drost speelt de heer P., de onnavolgbare wetenschapper, uitvinder én spion Theremin en vele dubbelrollen in dit spannende mysterie vol met archiefbeelden uit een meer dan grijs verleden. 

Voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

De ingenieuze montage van oude filmfragmenten en de manier waarop de twee mannen daarin opduiken is niet alleen een ode aan de moderne digitale filmtechnieken, maar ook een voorbeeld van de manier waarop met film kan worden gemanipuleerd.

Volkskrant

De imaginaire vader van de heer P. is losjes gebaseerd op het levensverhaal van de Russische mijnheer Lev Sergejewitsj Termen, die werd geboren in 1896 te Sint-Petersburg. Hij deed een bijzondere uitvinding: de ‘Theremin’, een muziekinstrument dat, zonder het aan te raken, geheimzinnige klanken voortbrengt. Dit instrument werd omarmd door de filmwereld en de popmuziek, van Hitchcock tot The Beachboys. Maar Termen stond ook aan de basis van draadloze televisie, metaaldetector, hoorapparaat, drumcomputer en afluisterapparatuur. Hij heeft echt bestaan, werd bijna een eeuw oud en de heer P. is naar hem op zoek.

Credits

Tekst en spel: Peter Drost
Regie: Michael Helmerhorst
Dramaturgie: Géraldine Verhoeven
Film en montage: Henk Haselager
Assistent opnames: Daan Haselager
Kostuums: Dorien de Jonge
Pruiken: Pur Thijs / Michel van Oostveen
Gastrol film: Doortje Helmerhorst
Uitvoering decor: Aart Marcus

www.beumerendrost.nl