Cultuurcentrum De Schakel
Ellen Smeets

Filip Jordens Trio

Hommage à Brel
za 22 apr 23 20:30
za 22 apr 23
20:30
  • za 22 apr 23
    20:30
    Schakelbox

In Hommage à Brel brengen Filip Jordens en zijn muzikanten een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson. 

Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities, trachten ze je te laten proeven van ‘l’artiste sur scène’ die Brel (°1929 - + 1978) was. Filip Jordens imiteert niet, hij reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel – na 45 jaar - terug is.

Er is natuurlijk de fysieke gelijkenis. De Franstalige Vlaming Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en - vooral - werkt zich in het zweet als Brel.

Hij wil niet teren op het succes van een ander, maar de mensen laten proeven van wat Brel destijds op een podium losmaakte. Want uiteindelijk gaat het allemaal om emoties: passie, agressie, haat, ontroering, rusteloosheid, vrees, twijfel en liefde.

Hommage à Brel is een knap staaltje van Brel-liefde met respect! … want aan Brel mag je tot nader order nog altijd niet raken. Enkele nummers later waren de bravo’s dan ook niet te tellen en werd er afgesloten met een enthousiaste staande ovatie.

De Morgen

Credits

Zang: Filip Jordens 
Piano: Maarten Lignier 
Bas: Jean-Louis Rassinfosse 

filipjordens.com