Cultuurcentrum De Schakel

Discover sessie

Dorian Van den Heede, Kevin Trappeniers, Jelle Demanet en Dries Depoorter
I.k.v. RUIS presenteren we:
vr 23 sep 22 09:30 - 13:00
vr 23 sep 22
09:30 - 13:00
 • vr 23 sep 22
  09:30 - 13:00
  Cinema Schakelbox, Waregem

Programmator, theatermaker, kunstenaar, designer, vormgever, student, psycholoog, wetenschapper, communicatiemedewerker, ... 4 sprekers komen je van je stoel blazen met hun knowhow over robotica, A.I. en de toepassingen hiervan in de kunsten en de maatschappij. Na afloop van deze allereerste Discover sessie kan je met collega's nieuwe plannen smeden voor de toekomst of gewoon gezellig napraten (met lunch) in de nieuwe cinema: de Schakelbox. 

Omdat wij in De Schakel geloven dat het nodig is om elkaar af en toe te inspireren én omdat we dit een bijzonder boeiend onderwerp vinden nodigen we je - in het kader van het festival RUIS - uit voor een Discover sessie.
Welkom op een netwerkvoormiddag voor iedereen die benieuwd is naar de wereld van robotica en hun toepassingen in de cultuursector en het algemene kunstenveld.

De gesprekken worden in goede banen geleid door Valery De Smedt, onderzoekshoofd LABOpro en medewerker bij de Dienst Onderzoek en Projecten van LUCA School of Arts.

--
Aanwezig: Kunst in Zicht, VIVES Innovation and Learning Academy, Stedelijke Kunstacademie Waregem, Cult!, VTI Waregem, cc DE SPIL, Stad Kortrijk, Cultuurcentrum CasinoKoksijde, Quindo, LUCA School of Arts, Podiumkunsten.be, Cultuurconnect ...
--

Ontdek de sprekers en het volledige progamma onder de beelden :Valery De Smedt is sinds 2019 onderzoekshoofd LABOpro en medewerker bij de Dienst Onderzoek en Projecten van LUCA School of Arts. Daar coordineert ze artistiek-toegepaste onderzoeksprojecten op het snijvlak tussen wetenschap, kennisvalorisatie en maatschappij en helpt ze ook mee het Vlaamse en internationale netwerk uit te bouwen ter ondersteuning van die projecten.

Valery De Smedt heeft een breed netwerk in het academische, culturele en technologisch werkveld en is de meest ideale gespreksleider die onze discover sessie kan hebben.

Dorian Van den Heede koos voor een carrière in AI omdat het de creativiteit stimuleert bij het ontwerpen van algoritmes. Daarom startte hij samen met collega’s de experimentele muziekgroep Beatroots. De afgelopen twee jaar heeft Beatroots deelgenomen aan de AI song contest met nummers die de grenzen opzoeken van hoe machine learning kan bijdragen aan moderne muziek.

Kevin Trappeniers beeldend theatermaker die werkt met de relatie tussen mens en technologie en de onderlinge (mis)communicatie die daaruit voortvloeit. Hoe beïnvloeden technologische mogelijkheden de communicatie tussen mensen? En hoe gaan we als mens om met de snelle technologische ontwikkelingen?
www.kevintrappeniers.be

Jelle Demanet is een neurowetenschapper, innovatie entrepreneur, gastprofessor aan UGent en Manager van het Human Interface Technology Lab (Howest). Demanet heeft een rijke ervaring in gedrags- en fMRI-experimenten. Zijn onderzoek, onder meer met Eye-Tracking, brengt neurale mechanismes en intentioneel gedrag bij de mens in kaart.
www.hitlab.be

Dries Depoorter is een Belgische mediakunstenaar die thema’s behandeld als privacy, surveillance, sociale media en artificiële intelligentie. Dries maakt deze in de vorm van apps, interactieve installaties en browser games.
www.driesdepoorter.be

Programma

 • 9.30u: Welkom
 • 10.00u: Dorian Van den Heede + Q&A
 • 10.45u: Kevin Trappeniers + Q&A
 • 11.30u: pauze
 • 11.45u: Jelle Demanet + Q&A
 • 12.15u: Dries Depoorter + Q&A
 • 13.00u: einde programma en lunch in foyer

Napraten met lunch vanaf 13.00u en de mogelijkheid om installatie AntennA van Kevin Trappeniers te bezoeken en om Animaltroniek van Exoot aan het werk te zien.