Cultuurcentrum De Schakel

Fallen Leaves

Uit de selectie van Wannes
ma 12 feb 24 20:00 - 21:30
ma 12 feb 24
20:00 - 21:30

De Finse regisseur koppelt alweer perfect humor, melancholie en sociaal engagement aan elkaar. - ★★★★ De Morgen

Een eigenzinnige tragikomedie van Finse makelij won dit jaar de juryprijs in Cannes. Regisseur Aki Kaurismäki is meester in melancholie en schetst een rauw portret van een met alcohol doordrongen Scandinavisch leven. Donkere, korte dagen vormen het decor voor deze verrassende combinatie van melancholie, humor en -ondanks alles- hoop.

Ansa, een stille en weemoedige medewerker van een supermarkt, en Holappa, een zandstraler die te veel drinkt en de hoop op veel vlakken heeft opgegeven, treffen elkaar toevallig tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Ondanks haar hoop op ware liefde en zijn zoektocht naar dé ultieme liefde, loopt het niet van een leien dakje. Ze worden geconfronteerd met tegenslagen die hun pad naar geluk bemoeilijken. Het zou het begin kunnen zijn van iets moois, maar obstakels zoals drank, het ontbreken van elkaars namen en adressen, en het grillige karakter van het leven maken de weg naar liefde niet eenvoudig voor deze twee eenzame zielen.

Regie
Aki Kaurismäki
Cast
Alma Pöysti, Jussi Vatanen
Speelduur
81 min
Releasedatum
wo 1 nov 23
Jaar
2023
Land
Finland
Taal
Fins
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik

 

De herfst was nooit mooier

HUMO

De selectie van Wannes

Maandelijks proberen we jullie te voorzien van een verse lichting filmische hoogstandjes. Naar aanleiding van de première van z'n eerste langspeelfilm Holy Rosita vroegen we Wannes om curatorschap op te nemen voor een deel van onze filmprogrammatie. Ook deze film draagt hij een warm hart toe:

"Een film die ik heel graag wil zien. Met m’n kortfilm Badpakje 46 heb ik op het filmfestival in Cannes gestaan en daar heb ik regisseur Kaurismäki ontmoet, een levende legende. Ik ben dus heel benieuwd om zijn werk te zien."


Cannes 2023 - Juryprijs

--
Naar aanleiding van het curatorschap van Wannes Destoop, kan je na deze film gezellig napraten in onze bar.