Cultuurcentrum De Schakel

"Ik wil met Holy Rosita een hoopvol en hartverwarmend verhaal brengen, over moeders en kinderen, over kwetsbare zielen, die door de maatschappij als buitenbeentje worden bestempeld, maar die ook recht hebben op geluk. De film is een oproep om zorg te dragen voor elkaar in een maatschappij waar individualisme primeert."

- Regisseur en Waregemnaar Wannes Destoop

Rosita is een vrolijke en geliefde vrouw met een sterke wens om moeder te worden. Haar omgeving maakt zich echter zorgen, aangezien ze nauwelijks in staat lijkt te zijn om voor zichzelf te zorgen. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze het geheim te houden.

  

 

Wie is Wannes Destoop?

 

Wannes Destoop, geboren in Waregem, startte zijn artistieke loopbaan op de Waregemse schoolbanken. Zijn passie voor cinematografie leidde hem naar hoger onderwijs aan de Gentse Hogeschool KASK.

Van daaruit bouwde deze getalenteerde Vlaamse cineast aan zijn boeiende carrière. Hij viel voor een eerste keer op met z'n kortfilm Badpakje 46, toen deze bekroond werd met een unieke prijs in Cannes: de gouden zwemvlies. Er volgende nog een kortfilm en een succesvolle fictiereeks Albatros.

Wannes heeft een voorliefde voor sociale thema's, met zijn cinematografisch werk probeert hij wat niet altijd gezien wordt zichtbaar en bespreekbaar te maken.

   

 

Maandelijks proberen we jullie te voorzien van een verse lichting filmische hoogstandjes. Naar aanleiding van de première van z'n eerste langspeelfilm vroegen we Wannes om curatorschap op te nemen voor een deel van onze filmprogrammatie.

Hij selecteerde drie films die hij een warm hart toedraagt. Het gaat om pareltjes waarnaar hij zelf ook enorm uitkijkt.

Fallen Leaves

"Een film die ik heel graag wil zien. Met m’n kortfilm Badpakje 46 heb ik op het filmfestival in Cannes gestaan en daar heb ik regisseur Kaurismäki ontmoet, een levende legende. Ik ben dus heel benieuwd om zijn werk te zien."

The Boy and the Heron

"De maker van deze Aziatische animatiefilm heeft al ongelooflijk veel mooie animatiefilms voorgebracht. Dat maakt mij benieuwd naar zijn laatste worp."

Amal

"Deze film zal jullie niet onberoerd laten: heftig, maar o zo nodig…"

 • The Boy and the Heron

  Uit de selectie van Wannes
  za 2 mrt 24

  Deze semi-autobiografische fantasie is een meesterwerk dat de essentie van het leven, de mysteriën van de dood en de onbegrensde kracht van creatie verkent. Een eerbetoon aan vriendschap, doordrenkt met de onmiskenbare stempel van de visionaire geest achter Studio Ghibli, Hayao Miyazaki.

 • Amal

  Uit de selectie van Wannes
  ma 11 mrt 24

  Regisseur Jawad Rhalib, bekend van geëngageerde documentaires, keert na 8 jaar terug naar zijn roots: het maken van prachtige fictie.

 • Fallen Leaves

  Uit de selectie van Wannes
  ma 12 feb 24

  De Finse regisseur koppelt alweer perfect humor, melancholie en sociaal engagement aan elkaar. - ★★★★ De Morgen