Cultuurcentrum De Schakel
Taike De Wilde

XINK - try-out for the festivals

  • In residentie: juni 2023

De comeback die niemand had zien aankomen. In oktober 2022 kondigt XINK vanuit het niets een concert aan in de AB in Brussel. De beslissende duw kwam van goede vriend Thibault Christaensen (Equal Idiots). De kapstok is de 20ste verjaardag van De Vriendschapsband, de meezinger waarmee de Kempenzonen in 2003 deelnemen aan het eerste Junior Eurovisiesongfestival. De tienerband eindigt zesde in Kopenhagen en blijft nog enkele jaren doorgaan. Op uitzondering van bassist Philip Valkiers blijven ze muzikaal actief bij bands als Crackups, Get Off My Shoes en Warhola. Van dat ene reünieconcert gaat het naar vier en het nieuwe Misschien haalt de eerste plaats van De Afrekening van Studio Brussel.

“Als ons dat ooit lukt, brengen we een album uit”, klonk het vooraf.


Het album is er nog niet, maar een overvolle agenda wel: Rock Werchter, Lokerse Feesten, Pukkelpop, Zeverrock, de Lotto Arena, ... daar warm je best even voor op. Waar kan dat beter in een topnotch zaal, die qua geluid niet moet onderdoen voor de clubs in de grootsteden. Juist! De Schakelbox.

En om het verhaal compleet te maken zullen ze na hun residentie ook hun show voor een select publiek uitproberen. Scoor dus snel een ticket, want de comeback kids zal je de komende maanden nergens van zo dicht kunnen ervaren.