Cultuurcentrum De Schakel

Ponyvalent

Een theatraal afscheid

 

 

Carte Blanche

Carte Blanche is het eerste grote evenement van Ponyvalent en bestaat uit een boeiend drieluik: naast een tentoonstelling en een huiskamerconcert, werkten jongeren aan de voorstelling Verhalen uit de Rimboe. Life is life, but life is rimboe ...

Drie maanden lang schreef een diverse groep jongeren aan een theaterstuk waarbij ze zowel inhoudelijk als technisch vrij spel kregen. Onder begeleiding van Cedric Demeulemeester en Jan Seynaeve maakten ze een rollercoaster aan scènes waarbij het jonge leven voorgesteld wordt als de rimboe. Hun verhaal kan je ontdekken op 7, 8 en 9 april.

Voor en na de voorstelling heb je de tijd om ook hun tentoonstelling te bezoeken. Ponyvalent gaf een tiental jongeren 'carte blanche' om iets tentoon te stellen. Het resultaat is een artistieke en jeugdige explosie van schilderkunst, fotografie, graffiti, poëzie, projectie, digital art ... en is te zien tot en met 16 april.

Om het drieluik af te sluiten nodigen de leden van Ponyvalent je uit op een huiskamerconcert met Forester en The Happy Suspended.

Over de makers
Ponyvalent werd in 2019 opgericht als feitelijke vereniging en maakte in 2021 de stap naar een vzw. Met het project Carte Blanche willen ze tonen wie Ponyvalent is, wat ze doen, en waar ze naartoe willen. Namelijk een vrijhaven zijn voor creatieve jongeren die kansen krijgen om te creëren. Zonder drempels. Daarnaast willen ze iedereen de kans geven om kunst en cultuur te beleven. Zowel fysiek als online. Stap voor stap groeit Ponyvalent uit tot een socioculturele organisatie die jongeren toelaat zich te ontwikkelen op een expressieve en educatieve manier.