Cultuurcentrum De Schakel

      

Woehoe! De vakantie komt eraan...

Dat betekent maar één ding: FamilieFilmFestival in onze nieuwe cinémazaal! Nestel je op woensdag 2 november gezellig in onze zeteltjes met je (klein-) kinderen en geniet van een gezellig filmmoment. En alsof dat nog niet voldoende vertier is voor één dag, voegen we daar als kers op de taart nog wat extra animatie voor- en achteraf aan toe!

Kort samengevat: ons FamilieFilmFestival zet je best met stip in je agenda

 • Pim en Pom: het Grote Avontuur

  Vanaf 3 jaar
  wo 1 nov 23

  Beleef de doldwaze avonturen van huiskatten Pim & Pom naar de illustraties van Fiep Westendorp (Jip & Janneke). 

  De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de poezen mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden? 

  Mies Bouhuys baseerde zich voor Pim en Pom op haar twee eigen katten. De verhalen kregen een plek in de krant en Fiep Westendorp (gekend van Jip en Janneke) zorgde voor passende illustraties. Bij het registreren en inscannen van Fieps werk in 2004 vonden ze nog heel wat niet gepubliceerde Pim en Pom-prenten, deze werden gebundeld in een nieuwe uitgave en dienden als inspiratiebron voor deze film.

 • Knor

  Vanaf 6 jaar
  wo 1 nov 23

  Wie wordt Koning Worst van de eeuw? Dat is dé hamvraag tijdens de worstwedstrijd in Mascha Halberstads debuut.

  De negenjarige Babs woont in een typisch Nederlands dijkdorpje met haar verveelde papa en haar overtuigd vegetarische mama. Ze krijgt van opa Tuitjes, die net uit de VS is teruggekeerd, het biggetje Knor cadeau. (Wan)smakelijk detail: opa is een ambachtelijke worstendraaier die lang geleden slaags raakte met een collega-slager en nu heimelijke plannen heeft. Babs is volledig weg van Knor, maar hij moet wel z'n puppydiploma behalen, wil hij bij het gezin blijven. 

  Na het bekroonde Munya in mij  en een animatieclip voor The Prodigy imponeert Halberstad opnieuw met haar typerende, rafelige siliconen poppetjes. Knor – naar het kinderboek van Tosca Menten – is een vertederend avontuur gemaakt vanuit een garage die de filmmaker liet ombouwen tot een heuse animatiestudio.

 • De Kleine Zeemeermin

  Vanaf 9 jaar
  wo 1 nov 23

  34 jaar geleden toverde Disney een prachtige animatiefilm op het witte doek met De Kleine Zeemeermin. Dit jaar pakken ze uit met de live-actionremake. 

  De Kleine Zeemeermin is een live-actionfilm van de visionaire filmmaker Rob Marshall, gebaseerd op de gelijknamige Oscar-winnende animatieklassieker en vertelt het geliefde verhaal van Ariel, een mooie en pittige jonge zeemeermin die houdt van avontuur. 

  Ariel, de jongste en meest rebelse dochter van koning Triton, droomt ervan de mensenwereld te ontdekken. Tijdens een bezoek aan de oppervlakte wordt ze verliefd op de knappe prins Eric. Hoewel het voor zeemeerminnen verboden is om in contact te komen met mensen, volgt Ariel haar hart. Ze sluit een deal met de kwade zeeheks Ursula die haar de kans biedt om te proeven van het leven op het land. Maar daardoor komt haar leven - en de kroon van haar vader - in gevaar.

   

 

Leuk extraatje: voor onze 50ste verjaardag trakteren we met heerlijke gouden cupcakes!

Maak het feestje compleet en gooi je dansbenen los in onze silent disco van 11u tot 23u. Wij zorgen voor enkele playlists, maar ook jij kan de sound van ons langste feestje ooit bepalen. Stuur hieronder jouw favoriete nummer in en vier mee op het familiefilmfestival!