Cultuurcentrum De Schakel

      

Woehoe! De vakantie komt eraan...

Dat betekent maar één ding: FamilieFilmFestival in onze nieuwe cinémazaal! Nestel je op woensdag 2 november gezellig in onze zeteltjes met je (klein-) kinderen en geniet van een gezellig filmmoment. En alsof dat nog niet voldoende vertier is voor één dag, voegen we daar als kers op de taart nog wat extra animatie voor- en achteraf aan toe!

Kort samengevat: ons FamilieFilmFestival zet je best met stip in je agenda

 • De beste verjaardag ooit

  Vanaf 3 jaar
  wo 2 nov 22

  We starten het FamilieFilmFestival met een spannend en herkenbaar avontuur, gegrepen uit de leefwereld van kleuters

  De verjaardag van Kareltje belooft de beste ooit te worden! Er zijn cadeautjes, worteltaart en een picknick bij het meer. Maar uitgerekend vandaag wordt zijn kleine zusje ziek en moet ze halsoverkop naar de dokter. Kareltje is vastbesloten: dit zal zijn verjaardag niet verpesten! Koppig vertrekt hij naar oma, die aan de andere kant van het bos woont. Het wordt een avontuurlijke tocht. Gelukkig krijgt hij onderweg hulp van zijn vrienden Monika en Bello de hond. Zijn verjaardag verloopt anders dan verwacht, maar zou hij tóch nog leuk kunnen worden? 

  De kleurrijke 2D-animatiefilm is gebaseerd op de razend populaire Duitse prentenboeken over Kareltje het konijn.

 • De legende van Samoerai Henk

  Vanaf 6 jaar
  wo 2 nov 22

  Spring je mee de teletijdsmachine in richting het Japan van héél lang geleden? Er is in dat land iets vreemd aan de hand, er leven namelijk alleen maar katten! En één hond: Henk! De vrolijke, toch wat naïeve hond die droomt van een leven als samoerai.

  Terwijl alle katten Henk wantrouwen, neemt Jimbo, ooit een grote samoerai, Henk met veel tegenzin onder zijn hoede. Deze oude, uitgebluste meester drinkt liever saké (Japanse rijstwijn) dan dat hij een zwaard oppakt. Maar wanneer Henk onbewust het geheime wapen wordt in een groot kwaadaardig plan, moeten ze samen vechten om hun stad te beschermen tegen de gevreesde generaal. 

  De Legende van Samoerai Henk werd gecreëerd door Rob Minkoff en is losjes gebaseerd op de westernfilm Blazing Saddles (1974) van Mel Brooks.

 • Kapsalon Romy

  Vanaf 9 jaar
  wo 2 nov 22

  Net zoals veel kinderen gaat Romy elke dag na school naar oma. Waar een kapsalon garant staat voor sfeer en gezelligheid is hier niet het geval. Oma is streng en heeft geen zin om op Romy te passen. Alles verandert wanneer oma met haar geheim op de proppen komt: Romy’s oma lijdt aan de ziekte van Alzheimer.

  Elk verhaal heeft meerdere kanten, en dat geldt zeker voor het verhaal van Romy en haar oma. Het is een vriendschap die generaties overstijgt. Een film van de oerbekwame Mischa Kamp (Het paard van Sinterklaas, Jongens) naar een boek van Tamara Bos. 

 • Onze Natuur, De Film

  wo 2 nov 22

  Laat je onderdompelen in de wondere wereld van onze natuur. Onze Natuur, De Film brengt ons het hoopvolle verhaal van de versnipperde natuur in België die onder druk staat, maar toch stand weet te houden. Het brengt een optimistisch verhaal van overwinnaars, opportunisten, uitvreters, vechters, slimmeriken en bazen. Helaas ook dat van verliezers, soorten die we over enkele jaren wellicht niet meer tegenkomen…

   

  De productie wil met deze film élke Belg naar de fluwelen zeteltjes van de bioscoop krijgen. De voice-over is sterk verhalend en brengt heel wat weetjes en kennis bij over de Belgische natuur en dat op een erg toegankelijke manier. De vertelstem werd ingesproken door niemand minder dan Matteo Simoni. Kortom, deze film is het ideale uitje om de prachtige natuur uit eigen land te (her)ontdekken. 

   

 

Leuk extraatje: voor onze 50ste verjaardag trakteren we met heerlijke gouden cupcakes!

Maak het feestje compleet en gooi je dansbenen los in onze silent disco van 11u tot 23u. Wij zorgen voor enkele playlists, maar ook jij kan de sound van ons langste feestje ooit bepalen. Stuur hieronder jouw favoriete nummer in en vier mee op het familiefilmfestival!