Cultuurcentrum De Schakel

Kevin Trappeniers

Tijdens de lockdown mochten we gelukkig professionele artiesten ontvangen binnen onze residentiewerking. Zo kreeg Kevin Trappeniers een vaste residentieplek in Biblab en dito tijd om in alle luwte aan zijn artistiek oeuvre te werken zonder meteen een tastbaar eindresultaat in het vergezicht te moeten stellen. Kevin Trappeniers is een multimediale artiest die - vertrekkend vanuit zijn achtergrond als beeldend theatermaker - werk maakt dat zich situeert op de grens van beeldende kunst, theater en audiowerk. Meer info over Kevin vind je op zijn website.

Tussen 2021 en 2022 werkte hij in de 'oude bakkerij' aan diverse projecten waaronder de installatie 'Constellation', een creatie op uitnodiging van het kunstparcours Contrei Live.

Binnen het festival RUIS (september 2022)
vonden we de opportuniteit twee van zijn projecten
aan het publiek voor te stellen.

  • Met de installatie AntennA hackt Kevin de publieke ruimte door haar (zo) analoog (mogelijk) te maken. Door het wegnemen van signalen creëert de installatie een holte in een door signalen gesatureerd landschap. Een leegte waarin we opnieuw met elkaar face-to-face in gesprek moeten gaan. 

  • 360° Ellipsis (voor scholieren VIBSO)

Over

Kevin Trappeniers is beeldend theatermaker.
Hij creëert vooral voorstellingen op de scheidingslijn tussen theater, performance en beeldende kunst waarin licht, geluid, spel, beweging en scenografie secuur zijn afgestemd op elkaar een nieuw zintuiglijk geheel worden.