Cultuurcentrum De Schakel

Eindelijk ... Waregem heeft terug een cinema. Ben je benieuwd naar de buurtbioscoop in de nieuwe Schakelbox. Wees welkom en verwacht knusse zetels, haarscherp beeld en optimale geluidskwaliteit. De komende maanden pakken we graag uit met een uitzonderlijk sterk aanbod. 

Om de week te beginnen nodigen we je uit op Film op maandag voor een pak internationaal geprezen titels en absolute visuele kleppers. Op woensdagnamiddag is de ganse familie aan de beurt voor een familiefilmnamiddag. Later op woensdagavond serveren we je opnieuw een oogkoekje en vooral woensdagavondpret. De filmweek sluiten we iedere zaterdag om 17u graag met je af in dé warme ontmoetingsplaats voor elke filmfan in Waregem en omstreken.

 • Nowhere

  Eerste film in Schakelbox
  za 29 okt 22

  Koen De Bouw-drama van Peter Monsaert als openingsfilm in de nieuwe cinema van Schakelbox (in Het Pand).

  Ex-truckchauffeur André (55) vult zijn dagen met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt opgeschrikt wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar een spoor van Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten.

  Net als in Offline en Le Ciel Flamand schetst Peter Monsaert ook in zijn nieuwste film een gelaagd portret met ontroerende personages, over verbinding, hoop en familiale roots. Fantastisch vertolkt door een ongeziene Koen De Bouw, in zijn meest kwetsbare rol ooit, en de jonge talentvolle Noa Tambwe Kabati.

  • za 29 okt 22 20:00
   Cinema Schakelbox
   20:00
  • za 29 okt 22 20:00
   Cinema Schakelbox
   20:00
 • Hit the Road

  Film op maandag
  ma 31 okt 22

  Een gezin van vier personen rijdt door een schilderachtig, bergachtig Iraans landschap. Maar al snel wordt duidelijk dat dit geen gewoon familie-uitje is ...

  De film volgt een chaotisch, liefdevol gezin op een roadtrip door een ruig landschap, maar waarheen? Op de achterbank ligt de vader met een gebroken been, maar is het echt gebroken? Wanneer de moeder probeert te lachen, kan ze haar tranen niet altijd bedwingen. Het jongste kind blijft uitbarsten in karaoke, inclusief wilde dansnummers. Ze maken allemaal ruzie over de zieke hond en werken elkaar op de zenuwen. Zwijgzaam stuurt de oudste zoon dit onstuimige reisgezelschap, waar hij niet helemaal bij lijkt te horen, door weidse Iraanse landschappen.

  Het doel van de chaotische familietrip sijpelt door de kieren van dit tedere, licht absurdistische speelfilmdebuut. Regisseur Panah Panahi (zoon van de gelauwerde filmmaker Jafar Panahi) vermengt allerlei stemmingen en filmstijlen met elkaar, terwijl hij er bijna achteloos toch een grappig en aangrijpend geheel van weet te maken.

  • ma 31 okt 22 20:00
   Cinema Schakelbox
   20:00
  • ma 31 okt 22 20:00
   Cinema Schakelbox
   20:00
 • De beste verjaardag ooit

  Vanaf 3 jaar
  wo 2 nov 22

  We starten het FamilieFilmFestival met een spannend en herkenbaar avontuur, gegrepen uit de leefwereld van kleuters

  De verjaardag van Kareltje belooft de beste ooit te worden! Er zijn cadeautjes, worteltaart en een picknick bij het meer. Maar uitgerekend vandaag wordt zijn kleine zusje ziek en moet ze halsoverkop naar de dokter. Kareltje is vastbesloten: dit zal zijn verjaardag niet verpesten! Koppig vertrekt hij naar oma, die aan de andere kant van het bos woont. Het wordt een avontuurlijke tocht. Gelukkig krijgt hij onderweg hulp van zijn vrienden Monika en Bello de hond. Zijn verjaardag verloopt anders dan verwacht, maar zou hij tóch nog leuk kunnen worden? 

  De kleurrijke 2D-animatiefilm is gebaseerd op de razend populaire Duitse prentenboeken over Kareltje het konijn.

 • De legende van Samoerai Henk

  Vanaf 6 jaar
  wo 2 nov 22

  Spring je mee de teletijdsmachine in richting het Japan van héél lang geleden? Er is in dat land iets vreemd aan de hand, er leven namelijk alleen maar katten! En één hond: Henk! De vrolijke, toch wat naïeve hond die droomt van een leven als samoerai.

  Terwijl alle katten Henk wantrouwen, neemt Jimbo, ooit een grote samoerai, Henk met veel tegenzin onder zijn hoede. Deze oude, uitgebluste meester drinkt liever saké (Japanse rijstwijn) dan dat hij een zwaard oppakt. Maar wanneer Henk onbewust het geheime wapen wordt in een groot kwaadaardig plan, moeten ze samen vechten om hun stad te beschermen tegen de gevreesde generaal. 

  De Legende van Samoerai Henk werd gecreëerd door Rob Minkoff en is losjes gebaseerd op de westernfilm Blazing Saddles (1974) van Mel Brooks.

 • Kapsalon Romy

  Vanaf 9 jaar
  wo 2 nov 22

  Net zoals veel kinderen gaat Romy elke dag na school naar oma. Waar een kapsalon garant staat voor sfeer en gezelligheid is hier niet het geval. Oma is streng en heeft geen zin om op Romy te passen. Alles verandert wanneer oma met haar geheim op de proppen komt: Romy’s oma lijdt aan de ziekte van Alzheimer.

  Elk verhaal heeft meerdere kanten, en dat geldt zeker voor het verhaal van Romy en haar oma. Het is een vriendschap die generaties overstijgt. Een film van de oerbekwame Mischa Kamp (Het paard van Sinterklaas, Jongens) naar een boek van Tamara Bos. 

 • Onze Natuur, De Film

  wo 2 nov 22

  Laat je onderdompelen in de wondere wereld van onze natuur. Onze Natuur, De Film brengt ons het hoopvolle verhaal van de versnipperde natuur in België die onder druk staat, maar toch stand weet te houden. Het brengt een optimistisch verhaal van overwinnaars, opportunisten, uitvreters, vechters, slimmeriken en bazen. Helaas ook dat van verliezers, soorten die we over enkele jaren wellicht niet meer tegenkomen…

   

  De productie wil met deze film élke Belg naar de fluwelen zeteltjes van de bioscoop krijgen. De voice-over is sterk verhalend en brengt heel wat weetjes en kennis bij over de Belgische natuur en dat op een erg toegankelijke manier. De vertelstem werd ingesproken door niemand minder dan Matteo Simoni. Kortom, deze film is het ideale uitje om de prachtige natuur uit eigen land te (her)ontdekken. 

   

We zien jou graag komen, daarom geven we nog wat praktische richtlijnen mee:

 • Openingsuren: ma 20.00u // woe 14.30u - 20.00u // za 17.00u
 • Tickets kosten in voorverkoop (online/onthaal) 8 euro.
 • Jonger dan 26? Dan betaal je slechts 7 euro
 • Aan de deur betaal je 9 euro per ticket.
 • We openen onze filmkassa een half uur voor de film.
 • Koop heerlijke snacks en verfrissende drankjes aan onze hippe bar. Neem ze mee in de zaal.