Cultuurcentrum De Schakel

De Kleinste Steeple overal(t)! 

De Kleinste Steeple, het familie-uitje bij uitstek tijdens de Waregem Koerse Feesten, zoekt het dit jaar overal. Echt overal. Zo vonden ze in een ver Israëlisch hoekje het grappigste levende standbeeld ter wereld en liepen ze in Togo geschifte acrobaten met benen van wel vijf meter lang tegen het lijf. Gelukkig troffen ze in Frankrijk enkel de kleine paardjes van Les Goulus, een vreemde mijnheer van Cie Ecart en de funky breakdancers van Suprise effect, want toen ze bijna thuis waren kregen ze de wereldrecordbrekers van 15ft6 in het vizier en ja, hun League & Legend was er inderdaad boenk op. Ga jij voor een zelfde ervaring? Trek dan je beste overalletje aan en rep je naar het vernieuwde Park Baron Casier, wedden dat het onvergetelijk wordt?

We kregen ook nog net door dat tal van verenigingen en medewerkers beloven het park overal te besprenkelen met doetjes, magjes en mega geestige dingskes. ’t Is maar dat je het weet.

De Kleinste Steeple is een GRATIS evenement in Park Baron Casier op zaterdag 26 augustus. Het begint met de Fair Trade Picknick om 12u30 en eindigt rond 18u30. Blijf daarna vooral hangen voor Waregem Koerse Music om 20u00.

Het volledige programma voor de Kleinste Steeple ontdek je hieronder:

niet te missen //// niet te missen //// niet te missen

15ft6 (B) – League & Legend

18.00u /////////////////////////////////////////////  
  

In League & Legend vecht 15ft6 het uit op de grasmat. Gewapend met polsstokken en tape breken ze elk record op hun weg naar de top.
De naam van het spel is irrelevant, de show allesbehalve.

Orta Da (Isr) – Stones

15.00u & 17.00u /////////////////////////////////////////////  
  

Wat gebeurt er als vogelpoep een heel monument van heldhaftige strijders doet ontwaken? Stones vertelt een verhaal door de ogen van een sculptuur die tot leven komt en neemt ons mee op een ironische reis door de 20e eeuw, een reis tussen geesten en herinneringen. Dit is een bitterzoete en verrassende voorstelling, vol sterke beelden, waarbij het heden flirt met het verleden en verbazing moeiteloos overgaat in gelach.

Surprise Effect (FR) – We connect the world

14.00u & 16.00u ////////////////////////////


Breakdance, grapjes en interacties, daarmee toeren deze Franse jongens de wereld rond. Heel vaak op marktpleinen in grote wereld steden, maar nu eens gewoon in ons park. Verwacht je aan waaghalzerij op streel-afstand.

Les Goulus (Fr) – The Horsemen

14.00u & 17.00u /////////////////////////////////////////////  
  

Drie bekende Franse ruiters gaan een dressuurdemonstratie geven, met het oog op de volgende Olympische Spelen. Ondanks enkele mislukkingen houden ze onverstoorbaar vast aan de “Franse houding”. De ruiters vertegenwoordigen het karikaturale beeld van de Fransen zoals gezien door buitenlanders: arrogant, zelfverzekerd, op het randje onaangenaam.

Cie Afuma (T) – Etsumon

14.00u & 17.00u /////////////////////////////////////////////  
  

Een voorstelling met een bonte mix van jongleren, mime en komedie op een hoogte van 5 meter. De 3 steltlopers rollen en tollen over en op elkaar alsof ze een gevecht op leven en dood aangaan … maar geen paniek – ’t is maar om te lachen. 

Actic (NL) – Carwash

14.00u & 16.30u /////////////////////////////////////////////  
  

Carwash is een theatrale wasstraat voor kinderen en volwassenen waarin ongeveer alles gewassen wordt, behalve de auto ... Gezeten op een elektrisch aangedreven vintage Moskvitch autootje rij je een open wasstraat in. Na een milieuvriendelijke zeep en bellenblaasbehandeling, kom je via het droogdok weer naar buiten. De Kleinste Steeple was nog nooit zo proper.


doorlopend van 12.30u tot 18.00u ////////////////////////////


Nico Dockx nodigde Dan Perjovschi uit om live tekeningen te maken in het Piratenpaviljoen. Deze Roemeense kunstenaar vermengt tekenkunst, cartoons en graffiti en geeft zo op een humoristische manier commentaar op de actualiteit en op algemene maatschappelijke fenomenen of gebeurtenissen die hem persoonlijk raken. Samen met Mooss vzw verkennen we op speelse wijze het werk van Dan Perjovschi en ondervinden we hoe kunst onze blik op de maatschappij kan weerspiegelen en verruimen.

I.s.m. Be-Part, Dan Perjovschi en Mooss vzw
Feest mee met de Pinkies

doorlopend van 14.00u tot 18.00u ////////////////////////////


Maak kennis met de Pinkies, ooit even groot als mensen maar nu zo klein als een pink. Deze minimensjes zijn verlegen rond grote mensen en meesters in het verstoppen. Ze zijn avontuurlijk en reizen de wereld rond. Nu zijn ze neergestreken in de tuin van het Koetshuis voor een feest! Het is altijd een geweldige tijd wanneer de Pinkies feesten, en gasten van overal zijn welkom. Ervaar het zelf met een concert van Pinkie Floyd, een slangenshow en verrukkelijk ijs met brandnetelsmaak. Dans mee en wie weet wat je nog meer zult ontdekken!

org.: jeugddienst en dienst cultuur

picknick - picknick - picknick