Cultuurcentrum De Schakel

De Kleinste Steeple tikt de tijd 

175 jaar Waregem Koerse, dat kan tellen. Hoog tijd om tijdens De Kleinste Steeple, het GRATIS familie-uitje bij uitstek tijdens de Waregem Koerse Feesten, elke seconde te benutten om je te vergapen aan leuke dingen.

Zo kan je kennis maken met de levende koekoeksklok van het Spaanse gezelschap La Tal, een ritje maken in het kleinste busje ter wereld of je kan gewoon onderweg een neushoorn knuffelen. Mag het wat gewaagder? Neem dan de tijd om de Duitse acrobaten van Unartique te bewonderen of ontdek hoe Bert & Fred zich via een omweg van de meest geschifte 'circustoeren' bedienen. Nog een gaatje over? Schuif dan aan bij Funky Frida, de vrouw die alles kan, koop een bad van een Française, kom wachten in ons 'buskot' of verspeel je laatste seconden in ons ‘DIY lunapark’. En omdat je bakje tijd echt volledig op gesoupeerd zou zijn: ook dit jaar boksen tal van verenigingen en medewerkers een leuke misschien wel tijdrovende activiteit in elkaar! 

De Kleinste Steeple gaat GRATIS door in Park Baron Casier op zaterdag 27 augustus van 12u30 tot 18u30.

Het volledige programma ontdek je hieronder. 

niet te missen - niet te missen - niet te missen

Bert & Fred (BE) - DETOUR

13.30u & 15.30u /////////////////////////////////////////////       

Bert & Fred zijn onderweg. Hun omgebouwde Renault Master is tegelijkertijd rijdend huis, speeltuin voor hun zoontje Lieto, backstage èn podium. ‘Detour’ is een aanstekelijke voorstelling met tonnen spelplezier, straffe nummers en unieke stunts. Jaren na hun onvergetelijke passage in De Schakel zijn ze nu helemaal terug, mis ze niet!

Eva Kahan (B) - Funky Frida!

14.30u & 16.30u /////////////////////////////////////////////       

Frida is de vrouw die denkt alles te kunnen. Een vrouw die zichzelf ongelooflijk graag ziet en denkt dat de rest van de wereld ook van haar houdt. Een voorstelling maken met haarzelf in de hoofdrol, lijkt haar dan ook een fantastisch idee! Maar wat Frida's ultieme moment van glorie moest worden, verandert beetje bij beetje in een nachtmerrie …

Cie Ap & Diks

doorlopend /////////////////////////////////////////////       


Welkom in De Tijdfabriek! Heb je even? Heb je even wat tijd voor ons? Kom dan gerust binnen. Maar weet, de tijd tikt, tikt de tijd, tikt tijd…. Laat je verrassen door Compagnie Ap & Diks. Dit moet je meegemaakt hebben, maar vertel het vooral niet verder.

Circus Unartiq (D) – Curtain Call

14.30u & 16.30u /////////////////////////////////////////////       

Deze top acrobaten laten zich op grote hoogte inpakken door een doek van wel 15 meter lang en breed. Zo verdwijnen ze even van deze wereld en kunnen ze de tijd nemen om hun adembenemende kunstjes letterlijk en figuurlijk voor ons uit de doeken te doen. Lisa & Andreas reizen de wereld rond met hun vrienden van Common Ground maar nu vinden ze toch even de tijd om met zijn tweetjes naar Waregem af te zakken.

Barbara Probst (FR) - Histoire d’Eau

14.00u & 17.00u /////////////////////////////////////////////       

Er was eens het verhaal van een glimmende luxueuze badkuip en een opgetutte en dynamische zakenvrouw, vastberaden om deze badkuip te verkopen. Tijdens een demonstratie van een badkuipmodel, voorzien van alle laatste technologie, somt de zakenvrouw de ontelbare vernieuwende snufjes op, terwijl de mechaniek het begeeft. Het schuim hoopt zich gevaarlijk op en alles loopt onder, met een aantal spectaculaire glijpartijen tot gevolg. Uiteindelijk valt ze in het bad, terwijl ze onverzettelijk verder gaat met het aanprijzen van de badkuip … tot de badkuip zich gaat verzetten.

Dompel je onder in een clownesk avontuur tussen een badkuip en haar meesteres.

 

De tijd van je leven.

DOORLOPEND /////////////////////////////////////////////       

De Waregemse Cultuur- & Jeugddienst staken de koppen bijeen en bezetten samen het Koetshuis tijdens de Kleinste Steeple. Wil je nu eens echt de meest te gekke tijd van je leven beleven? Laat dan je ouders achter in de 'tijd van toen' en rep je voor een 15 minuten durende rollercoaster, waarin je zal glimmen van blijdschap en glanzen van plezier. Wedden dat je binnen 20 jaar terug zal kijken naar de 'tijd van toen' ... 'euh ... de 'tijd van je leven'?

Doorloopend van 13u30 tot 18u in het Koetshuis. Ouders NIET toegelaten, tenzij je een baby bent, natuurlijk.

De Gillende Keukenprins

14.00u & 17.30u /////////////////////////////////////////////       

De Gillende Keukenprins is als enige op deze wereld in het bezit van het Keukenorgeldrumstel: koken, orgel spelen en drummen tegelijk… gemakkelijk!

In deze fysieke voorstelling, die het midden houdt tussen theater, circus en een rockconcert, draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Rondvliegende ingrediënten, verse beukende muziek, een vlijmscherp koksmes, een intieme ode en uiteindelijk - na een storm van zevenentwintig-en-een-halve minuut - is ‘hij’ daar; De Pannenkoek.

 

Workshop

Doorlopend /////////////////////////////////////////////     

Tijdens de Kleinste steeple neemt De Kleine Wereld je mee in een reeks activiteiten waar dag en nacht (licht en donker) centraal staan. Kom je uitleven bij een geblinddoekt bewegingsparcours of knutsel je eigen licht- en donker zoekplaat. Voor de allerkleinsten voorzien we een ontdekhoekje passend binnen het thema. 

picknick - picknick - picknick