Cultuurcentrum De Schakel

In het kader van de Week van de Belgische Muziek nodigt cc De Schakel je samen met Atelier Offline uit om deel te nemen aan de muzikaalste Valentijn ooit. Op 14 februari tekenen verschillende lokale bands live en direct present in je sofa om 17u. Sit back and relax, deze beloften van onze lokale scene zijn geboren podiumbeesten die je woonkamer fier zwart-geel-rood kleuren.

Kom zondag om 17u hieronder de videostream bekijken:

Bekijk ook zeker de videoclip van WÜK:
Ontdek hieronder het programma:

 1. dUO SOLO
  Hans Roobroeck (zang) en Dirk Callens (gitaar) zijn sinds 2008 een onafscheidelijk akoestisch duo en eren voor deze ode aan de Belgische Muziek Wannes Van de Velde met zijn 'Oorlogsgeleerden'.

 2. Yvie in't Echt
  Yves Myny staat synoniem voor geestige eigen liedjes en brengt voor de gelegenheid een medley van bekende meezingers: 'Laat de zon in je hart' (Willy Somers), 'Lichtjes van de Leie' (Bobbejaan Schoepen), 'Vis in de Leie' (Johny Turbo), 'Daarbij die molen' (Willy Derby), 'Leve de liefde' (Marva)
   
 3. Mary & Jones
  De schone (Marie Bruyneel) en een pop/punkrocker (Jonas Claerhout) van Johnny Got Fat geven samen 'Louise' van Clouseau een geheel eigen 'unplugged' twist. Dat wordt een feestje voor de oren.
   
 4. KNEUS 
  De verrassing van de reeks komt van deze 3 kameraden. Een tipje van de sluier: Jens Verschueren (zang + gitaar), Anton Puttemans (bas) en Levi Verbauwhede (drum) spelen voornamelijk grunge en alternatieve rock ... 

 5. Jan en Marieke (van Het Onderspit)
  Songsmid Jan Cappelle en muzikale partner Marieke Van Raes trekken zich heel even terug in je huiskamer met hun intieme versie van Elisa Wauts 'Doe Het Niet Meer'.
 6. WÜK
  WÜK is het experimenteel rockcollectief rond Wim Clapdorp (gitaar & sounscapes), Roos Van Moorsel (gitaar), Bart Depoortere (bas), Kurt Herman (drum).  Met 'Housewife' van Daan nemen ze het publiek mee naar een sferig klankbed, zoals het op Valentijn hoort.

Maar er is meer ... een week (8 tot en met 14 februari) voorafgaand aan de grootste liefdesverklaring aan de Belgische muziek ever zet VI.BE haar schouders onder de Week van de Belgische Muziek. Samen met verschillende spelers uit de muzieksector, VRT, diverse media en dus ook ons huis richten we tous ensemble de spotlights op muziek van eigen bodem en de zwaar getroffen sector.

Een volledig overzicht van alle acties is te lezen via www.weekvandebelgischemuziek.be