Cultuurcentrum De Schakel
Kristof Vrancken

Line Boogaerts - White Noise 2 (werk in situ)

 • Van zaterdag 16 maart tot 14 april 2024
 • Opening: zaterdag 16 maart om 14.30u (vernissage)
 • Toegang: gratis
 • Openingsuren: 
  - donderdag t.e.m. zondag van 14.00u tot 17.30u én tijdens avondvoorstellingen 
  - tijdens de MAART Kunstroute 2024
  • Vr 22 maart: van 19.00u tot 22.00u
  • Za 23 maart: van 13.00u tot 18.00u
  • Zo 24 maart: van 13.00u tot 18.00u

Line Boogaerts (Leuven, BE, 1986) maakt vergankelijke tekeningen op vensters. Op de ramen van de erker in de Schakelbox zullen er tekeningen verschijnen en terug verdwijnen. Met raamwissers en penselen tekent ze met een mengsel van olie en pigment op de vensters. Ze maakt zo het membraan tussen binnen en buiten zichtbaar.   

White Noise 2 is een frequentie van verschillende geluiden die rust brengt en andere geluiden maskeert. De tekeningen vormen een ruis om het landschap vanuit CC De Schakel goed te kunnen waarnemen.

Over de kunstenaar

Line Boogaerts werd geboren in Leuven, België, in 1986. Ze studeerde grafische vormgeving en multimediale vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent, waar ze in 2010 met een master in multimediale vormgeving afstudeerde. Eind 2012 werd ze Laureaat van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) te Gent. Ze woont en werkt momenteel in Mechelen, België.

Zij werkt met verschillende media: site-specifieke tekeningen, performances, films, geanimeerde video's en video-installatie, ... Haar projecten ontwikkelen zich vanuit tekeningen die ze op vensters, glazen deuren of grote stukken glas maakt en daarna meteen afveegt. Haar werk heeft zo een sterk performatief karakter en doet denken aan oude schildertechnieken op glas. Boogaerts bedenkt in haar composities zelf blinde vlekken als motief en brengt tegelijk andere blinde vlekken aan het licht, zoals verborgen geschiedenissen, kunst en kunstenaars in de marge of verscholen verhalen of betekenissen.

Haar werk werd vertoond in binnen - en buitenland. Haar werk was te zien in BUDA Kortrijk, Muhka Antwerpen, Vooruit Gent, KVS Brussel, Art on paper, Bozar Brussel, Art Exchange, Universiteit van Essex - Colchester (UK), Fondazione 107, Turijn, Artistes-en-Residence, Clermond-Ferrand, France, Air Antwerpen, STUK Leuven, ...

www.lineboogaerts.com