Cultuurcentrum De Schakel

Izah Hankammer - THE TIME IT TAKES

  • In residentie: juni 2023


THE TIME IT TAKES is een project waar dans, drums en performance samenkomen. De artiesten onderzoeken de impact van tijd op het menselijk gebeuren.

Tijd is een basisbehoefte in ons leven. Als individuen hebben we tijd nodig om ons aan te passen aan onze omgeving, om onze emoties te kunnen verwerken, om te begrijpen, om te veranderen en om te groeien. Belangrijke gebeurtenissen, zoals een geboorte, het vieren van het leven, rusttijd, het rouwen om verlies en het sterven, vereisen allemaal tijd.

Maar in deze snelle wereld, waar efficiëntie, productiviteit en resultaat- en groeigerichtheid belangrijke waarden zijn geworden, wordt onze tijd steeds meer beperkt en zelfs een gekapitaliseerde grondstof. We missen verjaardagen, vergeten om onze grootouders te bellen en verlaten het land van onze familie omdat we moeten werken. Het roept de vraag op: Hoeveel tijd hebben we eigenlijk over?

En nog belangrijker, aan wat besteden we onze tijd? Maken we tijd voor de dingen die voor ons belangrijk zijn? Hebben we voldoende tijd om gewoon mens te kunnen zijn?

Door middel van dans, drums en performance verkennen de artiesten van THE TIME IT TAKES deze vragen en reflecteren ze op de rol van tijd in ons leven. Ze nodigen ons uit om stil te staan bij hoe we onze tijd besteden en of we genoeg ruimte maken voor wat echt belangrijk is. Het project biedt een uitnodiging tot bewustwording en een heroverweging van onze relatie met tijd.

Maak je klaar om eraan herinnerd te worden dat het essentieel is om tijd vrij te maken voor datgene wat ons werkelijk vervult en ons mens maakt.

Over

Izah Hankammer is een Filipijns-Duitse danseres, performer en choreograaf. Ze werkt in dans, theater en videoprojecten en heeft acteerrollen vervuld in films. Ze creëert ook eigen werk en volgt een Makerstraject binnen Action Zoo Humain. Haar onderzoek als choreograaf richt zich op de menselijke ervaring in relatie tot de hedendaagse wereld.

Thijs van Scharen is een drummer, muzikant en musicoloog uit Gent. Hij studeert aan KASK/Conservatorium en is gepassioneerd door geïmproviseerde muziek en beatmaking. Hij exploreert verschillende vormen van geluid en muziek en werkt aan eigen projecten, zoals AYATARU en Sleam Tomo. Hij onderzoekt live sampling en treedt op met Echofarmer en Oriana Ikomo.

Credits

Choreografie, creatie en uitvoering: Izah Hankammer
Geluid, mede-creatie en uitvoering: Thijs van Scharen
Foto: Christopher James Viñalon
Grafische vormgeving beeld: Izah Hankammer