Cultuurcentrum De Schakel
Detail uit 'Bountiful III'

Ilke Cop - Once in a Blue Shroom 

  • Van zaterdag 28 september tot 3 november 2024
  • Opening: 26 september om 19.00u (o.v.)
  • Toegang: gratis
  • Openingsuren: 
    - donderdag t.e.m. zondag van 14.00u tot 17.30u én tijdens avondvoorstellingen

Ilke Cop, geboren in 1988 te Anderlecht, werd op zaterdag 13 januari 2024 bekroond met de Gaverprijs. Deze prestigieuze prijs biedt haar de mogelijkheid om als eerste kunstenaar te exposeren in onze volledig vernieuwde expositieruimte.

Cop heeft een opleiding in kunstwetenschappen en maakte aanvankelijk naam met haar eigen modelabel. In de afgelopen jaren heeft ze zich als autodidact ook als schilder geprofileerd. Haar werk wordt gekenmerkt door gedurfde, disruptieve en kritische beeldmontages, waarin kunsthistorische, allegorische en autobiografische motieven – inclusief zelfportretten – samenkomen

Hoewel de precieze werken die Cop zal tentoonstellen nog niet bekend zijn, willen we jullie alvast enthousiast maken voor deze unieke tentoonstelling.


Meer info volgt ...

Over de kunstenaar

Ilke Cop (BE, 1988) woont en werkt in Brussel, België. In 2010 behaalde ze een masterdiploma in Kunstgeschiedenis, waarna de kern van haar ideeën en visie begon te groeien. Tot 2021 runde ze een bekroond en duurzaam modemerk (ILKECOP). Eind 2018 begon ze haar kunstpraktijk te verkennen. Ze is lid van het schrijverscollectief Hyster-x.

Recente solotentoonstellingen zijn Prolific bij Tatjana Pieters, Gent (BE), Folded Whites Barak Lili M bij Pilar, Brussel (BE), State of Things bij KL8, Brussel (BE). Recente groepstentoonstellingen omvatten Borst, een show en lezing samen met Joëlle Dubois, gecureerd door Hyster-x bij De Studio, Antwerpen (BE), Kunstenfestival Watou, Poperinge (BE), Search Party gecureerd door Ben Edmunds bij Tatjana Pieters, Gent (BE), PASS 2021 gecureerd door Jan Hoet Jr. & Kris Martin in de kerk van Wanneberg (BE). Haar werk maakt deel uit van privécollecties door heel Europa.

In juni 2024 zal ze haar tweede solotentoonstelling hebben bij de Tatjana Pieters Gallery. Deze zomer maakte Cop een opmerkelijke verschijning met een sculpturale installatie gemaakt voor Sint-Denijs City, een Belgische biënnale voor hedendaagse kunst. In 2024 is haar werk geselecteerd voor de Biënnale van de Schilderkunst in het Mudel Museum, Deinze (BE) en het Crystal Ship festival in Oostende (BE).

www.ilkecop.com