Cultuurcentrum De Schakel

Gentse ambient-prinses neemt video op in Schakelbox

Na de ep’s IIIusje en Delidomia verscheen in 2022 het debuutalbum Wellif van Tristan. Isolde Van den Bulcke maakt met haar alter-ego een boeiende combinatie van pop en ambient met een vleugje jazz.

Om haar debuutalbum te versterken trok ze met een schare topmuzikanten, make-upartiesten en decorbouwers naar de Schakelbox. Daar blikten ze het visueel kunstwerkje van de titelsong in, met aan de lichtknoppen onze eigenste Tomas L'Ecluse.

Bekijk hier het resultaat:

 

Over

Tristan is het alter-ego van de Belgische ambient pop-artieste Isolde Van den Bulcke, één van België’s meest veelbelovende leftfield artiesten.

Tristan, die haar eigen muziek schrijft, producet en uitvoert, studeerde jazz vocals aan het Conservatorium van Gent en de Universiteit van Tilburg. Ook haar live-shows gingen niet onopgemerkt voorbij met sold-out shows in haar thuisbasis Gent en lyrische reviews van haar concerten op We Are Open (Trix) en Gent Jazz.

Ze trok ook de aandacht van de Belgisch-Egyptische artiest Tamino, die haar uitnodigde om de support te verzorgen tijdens zijn tour doorheen Frankrijk, België en Nederland.