Cultuurcentrum De Schakel

  


Voor onze vijftigste verjaardag pakken we dit seizoen uit met een een vijftig jaar oude bus. Deze oldtimer duikt het hele jaar op in het Waregemse straatbeeld. Zowel in als rond de bus kan je vanalles beleven. Doe mee aan ons podcastproject De Stip en win zo één van onze zeldzame gouden munten. Laat je onderdompelen in onze rijke geschiedenis of leun achterover tijdens één van de interviews met onze artiesten.

    

 

Wat kan je beleven?

 

Achter het gordijntje zit een gouden vraag verstopt. We dagen je uit om ze te beantwoorden op onze stip en dat volledig anoniem. Nestel je in de zetel en ga van start. Alle antwoorden worden gebundeld tot één lange podcast! Heb je een vraag beantwoord? Kies een gouden doosje uit, wie weet vind jij een gouden munt.

 

Waan je in de jaren '70 met je walkman in de hand. Proef een eerste keer van wat de stip heeft opgeleverd en laat je verwonderen door de antwoorden van ons publiek en vooral, geniet van de rust op onze passagierszetel. Zelf deel uitmaken van deze geluidsband? Rep je naar de gouden stip en beantwoord zelf een gouden vraag.

 

Sinds jaar en dag ligt er een gouden boek in onze artiestenfoyer. Iedereen die op onze bühne staat, krijgt de kans om een handtekening, quote of herinnering aan ons huis achter te laten. Ondertussen kunnen we met al deze signaturen een boekenkast vullen. We stellen ze voor een eerste keer open voor het publiek.

 

Wie een vraag beantwoordt op de gouden stip, scoort een gouden doosje. Zit er daarin een gouden munt verstopt? Dan heb je geluk! De Schakel heeft voor zijn 50ste verjaardag een verrassing voor jou in petto. Wat die is, houden we nog even geheim, maar koester je munt! Hij is goud waard. Geen gouden munt? Waag nog eens je kans  en wie weet...

 

Kies een VHS cassette van één van onze artiesten en laat je onderdompelen in hun verhaal. Houd ze in de gaten, want er komen telkens nieuwe tapes bij! Wil je een andere artiest aan woord horen? Haal de videocassette eruit en vervang ze door die van jouw idool. Wie goed oplet, herkent de vragen van de gouden stip. 

 

Wist je dat De Schakel 50 jaar lang alles heeft gespaard? Aan onze bureau vind je originele affiches, boekjes en hebbedingetjes uit onze rijke geschiedenis. Ga even zitten en verdwaal in de nostalgie van ons cultuurhuis.