Cultuurcentrum De Schakel

  

Vier mee met ons gouden jubileum tijdens gala-tiendaagse.

In 1972 zag het Waregems cultuurcentrum het daglicht. 50 jaar De Schakel wordt dan ook groots gevierd: Schakelbox – in het vernieuwde Het Pand – is vanaf 19 oktober de uitvalsbasis voor 10 dagen lang muziek, (familie-) theater, humor, internationale dans, gigantisch straattheater en natuurlijk de openingsfilm in de nieuwe buurtbioscoop.

Het volledige programma ontdek je hieronder. 

Wandelende marionetten

Als absolute hoogtepunt van de feest-tiendaagse mag je met grote ogen uitkijken naar 29 oktober. Want 50 jaar cc De Schakel ervaar je niet alleen tussen de vier muren van Schakelbox. Omdat Waregem stiekem wild is van de reuzegrote marionetten (tijdens de opening Het Pand, de Kleinste Steeple …), nodigen we het Franse gezelschap Paris Bénares uit om het feest op te leuken. In de late namiddag vergaap je je in het Regenboogpark aan hun mooiste en grootste creaties: Chamôh (de kameel), Les Vâches Sacrées (de heilige koeien) en speciaal voor Waregem, Chevâl. Onder begeleiding van lokale muzikanten gaan ze op zoek naar een feestelijk rustpuntje. 


Om 17u wandel je met Chamôh (kameel) en Les Vâches Sacrées (de heilige koeien) mee door het Regenboogpark (vijers). Niet zomaar een wandeling maar een echte zoektocht naar ‘Chevâl’, een super mooi houten paard dat voor het eerst in Vlaanderen te zien is. Wedden dat we een grande finale krijgen wanneer de 3 marionetten herenigd zijn? Trouwens: voor en na de optocht blazen de De Zillertalers de longen uit hun lijf om ons te trakteren op fijne herfstdeuntjes, zo zie je maar we laten niks aan het toeval over. Plaats van afspraak: lekker buiten voor onze splinternieuwe Schakelbox!

////////// Vanaf 17.00u

     

 

 

Voor onze vijftigste verjaardag pakken we dit seizoen uit met een een vijftig jaar oude bus. Je ziet hem de eerste keer tijdens ons tiendaagse gala. Er valt een heleboel te beleven in en rond de bus!
Ik wil er alles over weten!