Cultuurcentrum De Schakel

  

Vier mee met ons gouden jubileum tijdens gala-tiendaagse.

In 1972 zag het Waregems cultuurcentrum het daglicht. 50 jaar De Schakel wordt dan ook groots gevierd: Schakelbox – in het vernieuwde Het Pand – is vanaf 19 oktober de uitvalsbasis voor 10 dagen lang muziek, (familie-) theater, humor, internationale dans, gigantisch straattheater en natuurlijk de openingsfilm in de nieuwe buurtbioscoop.

Het volledige programma ontdek je hieronder. 

Wandelende marionetten

Als absolute hoogtepunt van de feest-tiendaagse mag je met grote ogen uitkijken naar 29 oktober. Want 50 jaar cc De Schakel ervaar je niet alleen tussen de vier muren van Schakelbox. Omdat Waregem stiekem wild is van de reuzegrote marionetten (tijdens de opening Het Pand, de Kleinste Steeple …), nodigen we het Franse gezelschap Paris Bénares uit om het feest op te leuken. In de late namiddag vergaap je je in het Regenboogpark aan hun mooiste en grootste creaties: Chamôh (de kameel), Les Vâches Sacrées (de heilige koeien) en speciaal voor Waregem, Chevâl. Onder begeleiding van lokale muzikanten gaan ze op zoek naar een feestelijk rustpuntje. 


Om 17u wandel je met Chamôh (kameel) en Les Vâches Sacrées (de heilige koeien) mee door het Regenboogpark (vijers). Niet zomaar een wandeling maar een echte zoektocht naar ‘Chevâl’, een super mooi houten paard dat voor het eerst in Vlaanderen te zien is. Wedden dat we een grande finale krijgen wanneer de 3 marionetten herenigd zijn? Trouwens: voor en na de optocht blazen de De Zillertalers de longen uit hun lijf om ons te trakteren op fijne herfstdeuntjes, zo zie je maar we laten niks aan het toeval over. Plaats van afspraak: lekker buiten voor onze splinternieuwe Schakelbox!

////////// Vanaf 17.00u

     

 

 

Voor onze vijftigste verjaardag pakken we dit seizoen uit met een een vijftig jaar oude bus. Je ziet hem de eerste keer tijdens ons tiendaagse gala. Er valt een heleboel te beleven in en rond de bus!
Ik wil er alles over weten!

 

     

 • Meskerem Mees

  Caesar tour
  di 1 nov 22

  Zelfs de internationale pers weet: zodra Meskerem Mees begint te zingen, gebeurt er iets magisch. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van Frederik Daelemans, laat ze elke song openbloeien tot een onweerstaanbare folkpopparel. 

 • 4Hoog

  Akke Akke Tuut
  Onweerstaanbaar muzikaal cabaret voor kleuters.
  za 29 okt 22

  Onweerstaanbaar muzikaal cabaret voor kleuters.

 • Flip Kowlier

  September
  vr 28 okt 22

  West-Vlaams multitalent stelt nieuwe nostalgische soloplaat September voor.

 • Mich Walschaerts & Alano Gruarin

  Danskny
  Een funk-cabaret-soul-concert.
  do 27 okt 22

  Cabaret en funky muziek … vreemde combinatie, zeg je?

 • José Navas / Compagnie Flak

  Aves
  Europese première; exclusief voor België
  wo 26 okt 22

  Eén van de belangrijkste ambassadeurs van de hedendaagse dans komt met deze Europese première opnieuw naar Waregem. 

 • Kunstacademie Waregem

  Klank, woord en beeld vanuit de Kunstacademie
  zo 23 okt 22

  Wat als ... enkele artistiek begaafde jonge mensen uit de theater- en muziekklassen van de Stedelijke Kunstacademie van Waregem zomaar een filmzaal ter beschikking krijgen?

 • Han Solo

  Retro
  do 20 okt 22
  en
  vr 21 okt 22

  Begin 2020 was het nog dikke fête in Waregem Expo tijdens zijn Jubilee XXXL. Tijdens ons gala keert Han Solo in zijn nieuwe show Retro terug naar zijn roots.

 • Muziektheater De Kolonie en Bruno Vanden Broecke

  De Woordenaar
  wo 19 okt 22

  Wedden dat je stil wordt van deze daverende combinatie aan swingende woorden en sprekende muziek?

van 2