Cultuurcentrum De Schakel

Toegankelijkheid

In De Schakel doen we al het mogelijke om een huis te zijn waar iedereen welkom is. 
Zo is de Schakelbox voorzien van een lift. Rolstoelgebruikers kunnen de lift gebruiken vanuit de parking Het Pand of instappen ter hoogte van de Esplanade.

Ook De Schakel is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De stadslift in het Pand of de lift vanuit de parking van de Zuiderpromenade kunnen vrij gebruikt worden. 

Rolstoelgebruikers

Wie in een rolstoel zit, laat dit best bij reservatie weten. Jij en een eventuele begeleider krijgen een speciale plaats vooraan in de zaal. Het is niet mogelijk rolstoelplaatsen te reserveren via de website, je bestelt je tickets best via 056 62 13 40 tijdens de openingsuren.

Slechthorenden

cc De Schakel beschikt over hoofdtelefoons waarmee slechthorenden de voorstellingen (vooral theater) beter kunnen volgen. Het gebruik van de hoofdtelefoon is gratis. Vraag er tijdig naar bij de vestiairedames, zodat technici de apparatuur goed kunnen afstellen.

*** Met het oog op een betere cultuurbeleving, onderzoeken we momenteel een beter systeem.

Slechtziend

Blindengeleidehonden zijn toegelaten in De Schakel. Gelieve dit te melden bij reservatie, dan kunnen wij een goede zitplaats garanderen. De avond zelf begeleiden onze medewerkers je graag naar je plaats.

UiTpas met kansentarief

Cultuur ligt niet voor iedereen binnen zijn budget. Daarom bieden wij bij cc De Schakel mensen met financiële beperkingen een grote korting op losse tickets. Meer info over de UiTpas met kansentarief vind je hier.

Let op: tickets aan het kansentarief kunnen op voorhand met UiTPAS-nummer online, aan de balie, per e-mail via tickets@ccdeschakel.be of 056 62 13 40 gereserveerd worden. Op de avond van een activiteit is dat niet mogelijk.