Cultuurcentrum De Schakel

Toegankelijkheid

In De Schakel doen we al het mogelijke om een huis te zijn waar iedereen welkom is. 
Zo is de Schakelbox voorzien van een lift. Rolstoelgebruikers kunnen de lift gebruiken vanuit de parking Het Pand of instappen ter hoogte van de Esplanade.

Ook De Schakel is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De stadslift in het Pand of de lift vanuit de parking van de Zuiderpromenade kunnen vrij gebruikt worden. 

Rolstoelgebruikers

Wie in een rolstoel zit, laat dit best bij reservatie weten. Jij en een eventuele begeleider krijgen een speciale plaats vooraan in de zaal. Het is niet mogelijk rolstoelplaatsen te reserveren via de website, je bestelt je tickets best via 056 62 13 40 tijdens de openingsuren.

Slechthorenden

In de Schakelbox kan je gebruik maken van een gebruiksvriendelijk, intuïtief luisterhulpsysteem volgens het 'bring your own device'-principe. Sennheiser MobileConnect streamt audio live en in superieure kwaliteit via WiFi naar jouw eigen mobiel apparaat (en eigen hoofdtelefoon of hoorapparaat).

Hoe werkt het?

  • Download en installer de app via iOS of Android.
  • Connecteer de app met je gehoortoestel of met je eigen oordopjes.
  • Krijg toegang tot ons streamingkanaal via deze QR-code {volgt binnenkort}.

De onderstaande video gidst je kort door het systeem:

 

Slechtziend

Blindengeleidehonden zijn toegelaten in De Schakel. Gelieve dit te melden bij reservatie, dan kunnen wij een goede zitplaats garanderen. De avond zelf begeleiden onze medewerkers je graag naar je plaats.

UiTpas met kansentarief

Cultuur ligt niet voor iedereen binnen zijn budget. Daarom bieden wij bij cc De Schakel mensen met financiële beperkingen een grote korting op losse tickets. Meer info over de UiTpas met kansentarief vind je hier.

Let op: tickets aan het kansentarief kunnen op voorhand met UiTPAS-nummer online, aan de balie, per e-mail via tickets@ccdeschakel.be of 056 62 13 40 gereserveerd worden. Op de avond van een activiteit is dat niet mogelijk.

European Disability Card
 

De European Disability Card (EDC) is een gratis kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert (musea, pretparken, toeristische attracties, sportcentra,…) en een aantal voordelen in die domeinen biedt. Je kan hier je EDC digitaal aanvragen.

Elke bezoeker in ons huis mag zich thuisvoelen. Er worden daarom de volgende inspanningen gedaan om diensten, activiteiten en evenementen toegankelijk te maken voor personen met een handicap:

  • Er zijn speciale plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers. Bij de verbouwingswerken wordt extra aandacht besteed aan het voorzien van inclusieve plaatsen voor rolstoelgebruikers.

  • Eerst binnen: bij een cultuurvoorstelling kan je, vóór de rest van de toeschouwers, toegang krijgen tot de zaal. Zo kan je rustig plaatsnemen.

  • In de schouwburg beschikken we over hoofdtelefoons waarmee slechthorenden de voorstellingen (vooral theater) beter kunnen volgen. Het gebruik van de hoofdtelefoon is gratis. In de Schakelbox is een nieuw systeem van gehoorbegeleiding via WIFI voorzien.

  • Heb je als houder van een EDC nood aan een begeleider, dan kan die gratis mee. Dit voor alle voorstellingen in eigen beheer. Dergelijke tickets kunnen via mail en telefonisch (056 62 13 40) gereserveerd worden.

 

Genderinclusieve toiletten


We willen in cc De Schakel en de Schakelbox zoveel mogelijk plekken toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Dus ook onze toiletten zijn genderinclusief. Er is niet langer een strikte opdeling man / vrouw. Wel nog altijd handen wassen na gebruik.