Cultuurcentrum De Schakel

De Kleinste Steeple gaat voor Spik & Span!

De Kleinste Steeple, het gratis familie-uitje bij uitstek tijdens de Waregem Koerse Feesten, houdt dit jaar grote kuis. Straat- en circusartiesten uit alle uithoeken van de wereld blinken park Baron Casier op en trakteren je ondertussen op halsbrekende toeren en verrassend plezierige kunstjes. 

De verf-dansende Argentijnen van Duo Ka’ygua durven er wel eerst nog een boeltje van te maken, maar gelukkig loopt het bij het Italiaanse muzikale Trio Trioche iets meer in de pas, want hun pure slapstick werkt steevast op elke lachspier. Het vrouwelijke Wisefools slaat ons met verstomming terwijl ze als zotten door de lucht vliegen en ondertussen kan je in het Animalium van de Machienerie zelf ontdekken hoe proper beestjes kunnen zijn. De topvoorstelling van deze editie wordt zonder twijfel WILD van het Britse Motion House, zij tonen wat er gebeurt wanneer zes acrobaten en dansers alle stokjes op orde willen krijgen: adembenemend imposant zit in hun natuur. En niet te vergeten: Roodsnor, met Waregemse roots, pakt uit met een interactief poppentheater.

De Kleinste Steeple is een GRATIS event in Park Baron Casier op zaterdag 24 augustus. Het start om 12.30u met een Fair Trade Picknick, die ongetwijfeld verstoord zal worden door de rammelende Dyane van Sitting Duck, ’t is maar dat je het weet. Naast al dit lekkers gaan verenigingen en medewerkers aan de slag om het hele park spik en span te krijgen. We eindigen om 18.00u.  Blijf daarna hangen voor Waregem Koerse Music om 20u00.

Het volledige programma voor de Kleinste Steeple, inclusief handig plannetje ontdek je hier vanaf 19 augustus.

niet te missen //// niet te missen //// niet te missen

Motionhouse (GB) – WILD

 
 /////////////////////////////////////////////  
  

WILD is een hit bij publiek van alle leeftijden. De show is door tienduizenden mensen gezien en met zijn zwaartekracht tartende dans, acrobatiek en circus onderzoekt de act onze relatie met de natuurlijke omgeving. Vormt het wild in onze moderne levens nog steeds ons gedrag?

WILD creëert een stadsbos. Gebruikmakend van de krachtige lichamelijkheid die kenmerkend is voor Motionhouse, gebruiken performers dynamische choreografie, acrobatische bewegingen en hand-tot-hand partnering om zich door een woud van hoge palen te bewegen. 

De Machienerie (B) – Animalium

/////////////////////////////////////////////  
  

Durvers, dapperen, dames en heren opgelet: laatste en enige kans - uitzonderlijk en nooit vertoond: het Animalium of De Zoo van de (bijna) uitgestorven dieren, exclusief gepresenteerd door avonturier en wereldreiziger Karl Haegenbeck hemzelve. Betreed het Animalium - (uiteraard op eigen risico) - en sta versteld van de pracht van de natuur.

Roodsnor (BE) – Interactief poppentheater

////////////////////////////


Verwacht je aan live-muziek, unieke personages en een meeslepend verhaal vol humor.

Duo Ka’ygua (AR) - Pintórica

/////////////////////////////////////////////  
 

Pintórica is een act die schilderkunst combineert met hedendaags circus en muziek, ogenschijnlijk verschillende universums die in dit werk een dialoog tot stand weten te brengen door middel van evenwicht, beweging en gebaren. Balancerend op emmers verf zoekt een acrobaat zijn weg naar het ultieme schilderij.  

WISEFOOLS (FR) - Trashpeze

/////////////////////////////////////////////  
  

Ons wordt voortdurend verteld dat we meer willen. Alles zou groter, beter en nieuwer moeten zijn. In Trashpeze zijn drie personages gestrand in het land van afval. Ze worden weggegooid, verlaten en verloren, net als alles wat we niet langer willen. Hun vreemde en humoristische spelerij en hun explosieve en unieke circustechnieken op triple trapeze en danstrapeze zorgen ervoor dat ze al snel met een mooi opgeruimd gevoel naar huis kunnen.

Trio Trioche (IT) – Troppe Arie

/////////////////////////////////////////////  
  

 Een oude dame met een indrukwekkende carrière als klassiek muzikant tourt door theaters wereldwijd samen met haar veelbelovende neef, een getalenteerde fluitist. Ze geven adembenemende concerten als trio... maar wie is de derde artiest? Het is Norma, de verzorger van de oude dame, die onverwachts een waardevolle toevoeging blijkt te zijn en het duo transformeert tot een volwaardig trio.

Bekijk op de Kleinste Steeple dus de beroemdste opera-aria’s op een uitzonderlijk vermakelijke en extravagante manier.

Sitting Duck (B) - La Dyane

/////////////////////////////////////////////  
  

Een voorstelling met een bonte mix van jongleren, mime en komedie op een hoogte van 5 meter. De 3 steltlopers rollen en tollen over en op elkaar alsof ze een gevecht op leven en dood aangaan … maar geen paniek – ’t is maar om te lachen. 

picknick - picknick - picknick