Cultuurcentrum De Schakel

DER KLINKE

vr 1 nov 24 20:00 - 22:00
vr 1 nov 24
20:00 - 22:00
  • vr 1 nov 24
    20:00 - 22:00
    Schakelbox, Waregem

Vaste waarde in de Darkwave Scene dompelt je onder in de sferen van de jaren '80 waar ze op een eigenzinnige manier het huwelijk sluiten met het nu. Welkom op de perfecte koppeling tussen Front 242 en Sisters of Mercy onder een sluier van de Editors. 

Frontman en Oostendenaar Chesko (toetsenist The Bollock Brothers) richt in 2009 samen met o.a. Sam Claeys (bassist Red Zebra) DER KLINKE op. De meesten zullen hen kennen van hun überclassic 'The Doll', maar de fans weten dat ze reeds tal van klassiekers op hun naam hebben. Denk maar aan 'Las Fabricas', 'Curtains', 'Someone Who Smiles', 'Our Dance in Darkness' ...

In juni '23 verscheen hun zesde album Facing Fate met hoorbare invloeden van de Virgin Prunes, Sisters of Mercy, en zelfs The Cure. De typische elektronische sound zorgt voor een vibe die het best omschreven kan worden als het perfecte mix tussen bands als Front 242, The Neon Judgement en Sisters of Mercy.

DER KLINKE kan rekenen op een alsmaar groeiende fanbase die samen met de band er keer op keer voor zorgt dat de live optredens evolueren tot een echte belevenis, een echt feest.

DER KLINKE = voor fans van: Sisters of Mercy, Front 242, Joy Division, Editors, Fad Gadget
Hit: The Doll