Cultuurcentrum De Schakel
Hanneke Wetzer

Katja Heitmann

Motus Mori
I.k.v. NEXT Arts Festival:
za 16 nov 24 15:00
za 16 nov 24
15:00
  • za 16 nov 24
    15:00
    Palais des Beaux Arts, Lille

Een choreografie voor buikvet, een dans van navel en ribbenkast, de anatomie van een zucht… Beweging gaat en vergaat. Maar hoe bewaar je beweging? In Motus Mori tonen dansers persoonlijke bewegingen van de bezoeker.

Katja Heitmann gaat op zoek naar kleine en alledaagse bewegingen die samen het bewegingsprofiel van de bezoeker vormen. Ze roept hiervoor een bewegingsbeeldbank in het leven waar elke bezoeker van het NEXT Arts Festival zijn bewegingen kan doneren in de vorm van bewegingsinterviews. Samen met tien dansperformers bestudeert ze het verzamelde bewegingsmateriaal om het vervolgens letterlijk te belichamen en zo, als stilleven dat niet stilstaat, aan je te presenteren. Het resultaat is een levende cataloog van lokaal bewegingsmateriaal. Geniet van een performance in slow motion tijdens een uitstapje naar NEXT. Na de voorstelling nemen we je mee op gidsbeurt in het Palais des Beaux Arts de Lille.

De schoonheid en kwetsbaarheid van dans in één doordacht concept.

NRC

Elk najaar in november dopen zo’n 25 Franse, Waalse en Vlaamse cultuurhuizen de Eurometropool tot ‘Avignon van het noorden’ en tonen 40 topproducties van choreografen, theatermakers en performers uit zo’n 20 landen. NEXT 2024 passeert langs 15 Franse en Belgische steden en toont er een scherpe selectie van nieuw, internationaal werk.

Gratis busvervoer 

Met de Schakel tekenen we graag in voor het programma en nemen je op sleeptouw voor een uitstap naar Lille (FR). Koop je tickets voor deze voorstelling, dan kan je GRATIS mee met de bus. Vertrek staat gepland om 14.00u en we keren om 17.30u terug uit Rijsel.

Prijswijziging

De organisatie liet weten dat de kostprijs voor deze uitstap naar Rijsel aangeboden kan worden aan de helft van de prijs. De geafficheerde prijs in de seizoensmagazine is niet meer accuraat. De nieuwe prijs is €10/8/6.