Cultuurcentrum De Schakel
Olympe Tits

mt Transparant, Les Âmes Perdues & DESCHONECOMPANIE

Fledermaus Forever
do 19 dec 24 20:00 - 22:00
do 19 dec 24
20:00 - 22:00
  • do 19 dec 24
    20:00 - 22:00
    Blijf hangen in onze foyer voor een boeiend gesprek met onze Ponyclub.
    Schouwburg, Waregem

De traditie om Die Fledermaus te blijven opvoeren is opmerkelijk. Elk jaar wordt op oudejaarsavond wel ergens in Europa de operette opgevoerd. In Fledermaus Forever zetten acht spelers (met o.a. Tania Van der Sanden) de traditie op één enkele avond oneindig grappig verder.

Net als de personages koste wat kost op het feest in de tweede acte willen geraken, willen deze spelers koste wat kost dit plezierstuk blijven spelen. Met de riemen die ze hebben, passen ze hun rolverdeling, muziek en tekstmateriaal aan om het verhaal steeds opnieuw gespeeld te krijgen. In de drang naar blijven feesten, blijven spelen, zit zowel iets moois als iets zeer triest. Het werk Die Fledermaus belichaamt die drang, zowel in haar narratief als in haar uitvoeringspraktijk. Kortom, het ideale, muzikale en vooral snedig humoristische toneelstuk om een stapje dichter te komen bij het antwoord op het vraagstuk: waarom blijven spelen, waarom blijven feesten?

Hoe ‘schoon’ is dat eigenlijk ook niet, dat zowel op als voor de bühne zich jaar na jaar dezelfde mensen verzamelen, engageren om trouw te zijn aan dezelfde woorden en dezelfde klanken die ze al kunnen dromen – maar misschien steeds weer anders dromen. Zoveel trouw is niet belachelijk, het is prachtig.

Theaterkrant

Credits

Muzikale leiding | Arrangementen: Les Âmes Perdues
Regie: Tom Goossens
Spel, muziek en zang: Mitch Van Landeghem, Tania Van der Sanden, Lucie Plasschaert, Jonathan Kazanga Linga, Ewout Lehoucq, Marjan De Schutter / Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Ecem Topcu
Regie-assistent: Adele Raes
Concept en dramaturgie: Les Âmes Perdues, Tom Goossens, Mitch Van Landeghem
Tekst: Tom Goossens, Mitch Van Landeghem
Compositie: Johann Strauss jr.
Scenografie: Jana Roos, Anne Van Es
Kostuumontwerp: Jana Roos
Lichtontwerp: Anne Van Es
Atelier décor: M-art-in-B, Gatam
Coproductie: Perpodium.
In samenwerking met Opera Ballet Vlaanderen.