Cultuurcentrum De Schakel
Michiel De Cleene

Erik Wieërs

Het wonen van de toekomst
di 21 jan 25 20:00
di 21 jan 25
20:00
  • di 21 jan 25
    20:00
    Schakelbox, Waregem

De manier waarop we leven en met elkaar omgaan is de afgelopen twintig jaar flink veranderd. Dankzij de opkomst van de virtuele wereld en wereldwijde communicatienetwerken vervaagt ons besef van wat privé, collectief en publiek is.

Het organiseren van ontmoetingen in gedeelde woonruimtes, het creëren van groene openbare ruimtes die we ons kunnen toe-eigenen, het behouden van stedelijke natuur en het betaalbaar maken van woningen in stadscentra zijn uitdagingen waar we in de toekomst voor staan.

Erik Wieërs, Vlaams Bouwmeester en architect, is gefascineerd door de sociale kant van architectuur. Hij heeft tijdens zijn carrière veel kennis opgedaan over collectief wonen en deelt graag zijn visie hierover.

Over Erik Wieërs: 

Op 17 augustus 2020 werd Erik Wieërs benoemd tot Vlaams Bouwmeester. Hij is architect en medeoprichter van het Antwerpse bureau Collectief Noord architecten. Erik Wieërs studeerde in 1987 af als architect aan de Universiteit Antwerpen en behaalde in 1991 zijn licentie filosofie aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij is hoofddocent architectonisch ontwerpen aan de faculteit Ontwerpwetenschappen van de UA en heeft ook als gastdocent aan de TUDelft gewerkt. Naast zijn werk bij Huiswerk architecten was hij medeoprichter van Collectief Noord architecten in 2011, gevestigd in de Antwerpse Seefhoek. Wieërs is vooral geïnteresseerd in de sociale aspecten van architectuur, met een speciale focus op collectief wonen.